logo

Techniek

Overal om je heen vind je techniek. In gebouwen, computers, auto’s, op straat en in je smartphone. En er komt steeds meer techniek bij. Houd je ook veel van techniek? Vind je het leuk om ergens aan te sleutelen of te bouwen? Wil je graag dingen maken? Dan ben je op Het Element aan het juiste adres!

Bij Techniek leer je, naast vaardigheden van de profielen, ook over de wetten & regels van natuurkunde en wiskunde. Die worden namelijk gebruikt om technische oplossingen te vinden. Om te onderzoeken hoe een schip drijft en een vliegtuig vliegt bijvoorbeeld. Wat denk je van de slimme meters die in iedere meterkast zitten of zonnepanelen die op de daken liggen. Je gaat natuurlijk zelf aan de slag. In de praktijk leer je hoe het werkt.

Dit ga je doen & leren

  • Basistechnieken voor het bouwen van een huis (metselen, bekisting)
  • Elektrische en sanitaire installaties aanleggen (lichtschakelaar en leidingen)
  • Wielophanging en carrosserie controleren (banden en wielen)
  • Design, decoratie, ontwerpen en maken

Dit kun je er later mee
De Talenttijd Techniek is de perfecte voorbereiding op de profielen BWI, PIE, M&T en het MBO. Je leert zelf oplossingen zoeken voor problemen, plannen maken, uitvoeren en toepassen. Heel handig tijdens je werk als bijvoorbeeld bouwvakker, installateur, automonteur, ICT’er, meubelmaker, elektricien, glasblazer of technicus. Of misschien ga jij wel iets doen in de sport en ontwikkel je een eigen hulpmiddel.

Bouwen, Wonen en Interieur

Produceren, Installeren en Energie

Mobiliteit en Transport