logo

Bibliotheek

 

Bibliotheek op School

Sinds 2015 hebben wij de ‘Bibliotheek op School’, een project gerealiseerd in samenwerking met Bibliotheek Eemland.

 

Dit houdt in dat wij op school een laagdrempelige bibliotheek hebben, waar leerlingen gratis boeken kunnen lenen, zonder pasje. In onze collectie hebben wij naast jeugdboeken op diverse niveaus, ook Makkelijk Lezen boeken, stripboeken en informatieve boeken. Leerlingen mogen één leesboek meenemen en één informatief boek. Zij mogen de boeken drie weken houden en kunnen twee maal hun leesperiode verlengen. Daarnaast is de ruimte uitermate geschikt om huiswerk te maken en gebruik te maken van de diverse computers.

 

Sinds schooljaar 2016-2017 is Clara van der Heijden onze bibliotheekmedewerker. De openingstijden zijn:

 

Maandag         Gesloten

Dinsdag           10:00 – 16:00 uur

Woensdag       10:00 – 16:00 uur

Donderdag      10:00 – 16:00 uur

Vrijdag             Gesloten

 

Wanneer je geleende boeken wilt inleveren maar de bibliotheek is gesloten, dan kan je de boeken deponeren in de brievenbus bij de ingang van de bibliotheek.

Net als in bibliotheek Eemland hanteert onze bibliotheek een boetesysteem bij het te laat inleveren van de geleende boeken. De boete bedraagt €0,05 per werkdag (vakanties niet meegerekend). De kosten van kapotte en verdwenen boeken zullen worden verhaald op de leerling. Wij proberen uiteraard leerlingen te stimuleren om zorgvuldig met de boeken om te gaan en ze op tijd terug te brengen.

Vijf weken voor aanvang van de zomervakantie worden er geen boeken meer uitgeleend.

 


In de bibliotheek vinden verschillende activiteiten plaats. Zo hebben we in de eerste klas een boekenshow, in de tweede klas organiseren we een voorleeswedstrijd en in de bovenbouw doen wij mee aan verschillende leesbevorderingsactiviteiten. Ook hebben wij al verschillende bekende schrijven van jeugdboeken mogen ontvangen, zoals Mel Wallis de Vries, winnares van de Jonge Jury en Khalid Boudou onder andere bekend van het Schnitzelparadijs en Pizzamaffia.

 

Wij proberen onze leerlingen zoveel mogelijk te betrekken bij de bibliotheek, zo hebben zij ook inspraak bij de activiteiten van de bibliotheek en worden zij ook betrokken bij de aanschaf van nieuwe boeken.