logo

Onderwijs op Het Element

EERSTE KLAS

De eerste 30 weken van de eerste klas op Het Element heten de oriëntatiefase. Je krijgt veel verschillende vakken en ontdekt zo wat je leuk vindt én wat je goed kunt. Beetje bij beetje ontdek je welke opleiding, welk profiel, het beste bij je past. Er zijn drie verschillende routes in klas 1:

DIENSTVERLENINGROUTE

Je weet nog niet precies wat je wilt worden, maar wel dat het iets met mensen moet zijn. Dan kies je voor de Dienstverleningroute. Hierin maak je kennis met de profielen:

Welzijn inclusief Sport, Zorg en Beauty (ZW), Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Economie en Ondernemen (EO) en Dienstverlening en Producten (DP).

ORIËNTATIEROUTE

Heb je nog geen idee welke kant je op wilt? Dan maak je in deze route kennis met alle profielen van Het Element.

TECHNIEKROUTE

Jij weet al dat je iets met techniek wilt doen. Maar wat precies? In de techniekroute maak je kennis met alle drie de techniekprofielen: Bouw, Wonen en Interieur (BWI), Produceren, Installeren en Energie (PIE) en Mobiliteit en Transport (MT).

In het volgende filmpje een korte uitleg over het schoolconcept op Het Element:


Tijd voor Talent!

Kies jij voor de Techniek- of Dienstverleningroute? Dan krijg je Talenttijd. In deze extra uren volg je workshops van professionals of maak je leuke uitstapjes en ontdek je meer over jouw talent. Je kunt kiezen uit zes verschillende soorten talenttijd: zorg, sport, koken & bakken, economie, techniek of expressie.

Na de oriëntatiefase (eerste 30 weken)

Nu je hebt ontdekt wat je leuk vindt en wat je goed kunt, kun je in klas 2 een profiel kiezen. Op Het Element kun je kiezen uit zeven profielen:

  • Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
  • Produceren, Installeren en Energie (PIE)
  • Mobiliteit en Transport (MT)
  • Economie en Ondernemen (EO)
  • Welzijn, inclusief Sport –Zorg – Beauty (ZW)
  • Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
  • Evenementen en Multimedia (EM)

Klas 3 en klas 4

In klas 3 doen de leerlingen van onze school hun praktijkexamen. Dit heet het centraal schriftelijk en praktisch examen (cspe). In klas 4 volgen zij de theoretische vakken voor het eindexamen gewoon op Het Element. Daarnaast gaan ze een dag in de week op stage én volgen ze al een dag in de week praktijklessen op een van de twee mbo scholen in Amersfoort.

Hier lees je meer over de doorstroom naar het MBO.