logo

Horeca, Bakkerij & Recreatie

De wereld van de Horeca, Bakkerij en Recreatie is heel erg groot. Er is veel te doen en te beleven. Wie kent niet de tv-programma’s “Heel Holland Bakt”, “MasterChef” en “3opReis”. Hierin zie je al veel verschillende kanten van Horeca, Bakkerij & Recreatie terug.

Dit ga je doen & leren
Tijdens je opleiding bij het profiel HBR leer je hoe je gasten ontvangt in een restaurant en hoe je volgens de regels een maaltijd serveert.
Aan de andere kant leer je eerst de basisbeginselen van het koken om daarna in een grote keuken voor veel mensen een volledig menu te maken.
Ook leer je in onze bakkerij hoe een bakker diverse brood en banketproducten maakt..
Tijdens de lessen recreatie kruip je in de huid van een recreatiemedewerker en bedenk en begeleid je verschillende sport- en spelactiviteiten.

Dit kun je er later mee
Bij ons op het vmbo ga je je voorbereiden en oriënteren op wat je later wilt gaan doen als beroep. Je leert alle basisvaardigheden die je daarvoor nodig hebt.
Later kun je verder leren aan het mbo om kok, kelner of bakker te worden. Of misschien begin jij wel je eigen café, word je recreatiemedewerker of receptie medewerker bij een hotel of op een bungalowpark.

filmpje HBR