logo

Eerst oriënteren

Het eerste jaar staat in het teken van oriëntatie. En welke route je ook kiest, aan het eind van leerjaar 1 kun je uit alle profielen kiezen. Je krijgt een beeld van de vakken op school, ontdek je wat je leuk vindt en goed kunt. En welke opleiding je wilt gaan volgen.

Er zijn drie verschillende routes:

  • Oriëntatie-route: Je hebt nog helemaal geen idee welke kant je op wilt en maakt in deze route kennis met alle profielen van Het Element.
  • Techniek-route: Jij wilt iets met techniek gaan doen. Maar wat precies?
    In deze oriëntatie-route maak je kennis met de drie techniek profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) – Produceren, Installeren en Energie (PIE) – Mobiliteit en Transport (M&T).
  • Dienstverlening-route: Wat je wilt worden weet je nog niet precies, maar technisch is het in ieder geval niet. Dan kies je voor deze route, waarin je kennismaakt met de profielen: Zorg & Welzijn (Z&W) – Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) – Economie & Ondernemen (E&O) en Dienstverlening & Producten (D&P).

Talenttijd
Kies je voor de techniek- of de dienstverlening-route? Dan krijg je nog een extra keuze. Je hebt namelijk Talenttijd. In deze extra uren ga je op zoek naar je talent, bijvoorbeeld door leuke uitstapjes te maken of workshops te volgen van professionals.

Kies je profiel
Aan het eind van klas 1 kies je een profiel voor leerjaar 2. Dan ga je zes uur beroepsgericht in de week aan de slag om het diploma van je keuze te halen.