logo

Afspraken Het Element – MBO

Voor een aantal profielen zijn specifieke afspraken gemaakt tussen Het Element en de mbo’s. Tijdens de ouderavond voor het tweede portfoliogesprek in klas 3, wordt u hierover uitgebreid geïnformeerd.

 • Economie en Ondernemen:
  Met Roc Midden Nederland is een apart programma geschreven voor onze leerlingen. De leerlingen maken kennis met de detailhandel en verkoop. Ook is administratie een onderdeel van het programma.
 • Horeca, Bakkerij en Recreatie:
  Het Element is de vooropleiding voor Het Leerhotel; Het Klooster. Er is een nauwe samenwerking met alle opleidingen en leerlingen krijgen in het vierde leerjaar les op Het Leerhotel. De Bakkersopleiding wordt intern gegeven en komend jaar wordt er gekeken naar een samenwerking met de opleiding in Wageningen.
 • Techniek:
  In de techniek is de keuze enorm. Het Element werkt samen met MBO Amersfoort om iedere leerlingen op zijn/haar niveau en keuze te plaatsen in een van de richtingen van de techniek. De afgelopen jaren zijn er leerlingen naar mobiliteit, de schilderschool, mechatronica en vele andere opleidingen uitgestroomd.
 • Zorg en Welzijn:
  Al enkele jaren is er een samenwerking met ROC Midden Nederland aan de Maatweg. Leerlingen maken kennis met verschillende niveau 3/4 opleidingen en voor de basis leerlingen is er een apart traject met de opleiding Dienstverlener niveau 2. In samenwerking met MBO Amersfoort is er een traject voor de Kappersopleiding niveau 2.

Handige Links:

MBO