logo

nieuws van het element

Water: gezonde energie voor later

maandag 13 september 2021 Het Element, Hooglandseweg

Vanaf dit schooljaar is Het Element een energiedrank-vrije school geworden.

Energiedrank in grote hoeveelheden is niet goed voor de gezondheid en kan op de lange termijn schade aan het lichaam veroorzaken. Daar willen wij als school onze leerlingen bewust van maken.

Het Gezonde School team heeft deze week een actie opgezet om daarmee het startschot te geven aan de energiedrank-vrije school.

Afgelopen dinsdag is deze actieweek op de Hooglandseweg op ludieke wijze ingeluid.

In plaats van de nadruk te leggen op het verbod op energiedrank, wil het team Gezonde School het drinken van water juist promoten. De leerlingen kwamen de school binnen door een nevel van water. In de hal stond een gezellig muziekje aan en werd er een filmpje getoond van de voetballer Cristiano Ronaldo, die het drinken van water verkiest boven frisdrank.

Er stonden ook waterdispensers gevuld met fruitwater klaar voor de leerlingen. Dit fruitwater was de hele week gratis verkrijgbaar in de schoolkantine. Dit kon afgehaald worden met de bidon, die door de mentoren aan hun leerlingen zijn uitgereikt.

De bidon kan natuurlijk ook gevuld worden met gekoeld water uit de watertaps die wij in de school hebben staan. Daarnaast is er deze week in de mentorlessen ook aandacht besteed aan de nadelen van het drinken van energiedrank en de voordelen van het drinken van water.

Cristiano Ronaldo schuift flesjes cola weg en zet er water voor terug.

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Leerlingen zijn voor het project burgerschap aan de slag geweest met het begrip Vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Lees verder