logo

nieuws van het element

nieuwe projecten leerjaar 3

maandag 4 juli 2022 Het Element, Hooglandseweg

De vakgroep Lichamelijke Opvoeding heeft het project ‘Je zal het maar hebben’ ontwikkeld. Hierbij ervaren de leerlingen hoe het is om te sporten en/of te bewegen met een beperking. Even zo belangrijk is het om de leerlingen te laten nadenken over hoe juist om te gaan met een persoon met een beperking.
Tijdens dit tweedaagse project krijgen de leerlingen diverse gehandicapten sporten aangeboden door een sporter met een beperking. Hierbij wordt naast het ervaren ook aandacht besteed aan de bevindingen en meningen van de leerlingen.
Voor en na de actieve onderdelen maken de leerlingen verwerkingsopdrachten over dit onderwerp, waarbij ook het tv-programma ‘je zal het naar hebben’ aan bod komt.

 

Het project van Horeca Bakkerij en Recreatie & Economie heet ‘Go Wild’.
In lessituaties door het jaar heen lopen leerlingen mee in de restaurantavonden. Hier begeleiden de docenten hen en voeren ze opdrachten uit.

In het project ‘Go Wild‘ gaat dit anders. De leerlingen gaan meedenken d.m.v. een brainstormsessie. Wat heb je allemaal nodig om een restaurantavond te organiseren? Maar ook niet onbelangrijk: hoeveel kost dit dan en voor welke prijs moeten we het dan verkopen? Daarnaast worden ze geleerd hoe ze gasten kunnen werven in het restaurant. Door middel van een food-fotografie workshop leren de leerlingen hoe ze iets zelf mooi op de foto kunnen zetten en deze kennis gebruiken ze dan bij het ontwerpen van een flyer en een menukaart. Omdat het project ‘Go Wild’ heet, krijgen de leerlingen een wildworkshop aangeboden, waarin ze leren wild te verwerken en dit daarna te bereiden. Deze gerechten worden dan op een restaurantavond geserveerd.

 

Zorg en Welzijn & Biologie ontwikkelden samen het project: ‘Laat je hart sneller kloppen’.
Tijdens dit project voelen, zien en ervaren de leerlingen hoe hart en bloedsomloop werken. De leerlingen snijden in een echt hart, grimeren levensechte en bloederige wonden en maken zelf bloed. Ook brengen ze een bezoekje aan Bodyworld Amsterdam en worden ze met een gewichtsvest over een 29 meter lange stormbaan gestuurd om daarna hun bloeddruk en hartslag te meten.

En voor het geval dat …, krijgen ze ook een spoedcursus reanimeren. Tijdens de activiteiten verzamelen de leerlingen bewijzen in de vorm van foto-werkkaarten, info-sheets en tekeningen.

grimeren

Finales Olympic Moves

Op 7 juni jl. gingen we met vier teams op pad naar de finales van de grootste landelijke schoolsport- competitie van Nederland: the Olympic Moves.

Lees verder

inleveren boeken

Zoals elk jaar dienen aan het eind van het schooljaar de bij Iddink gehuurde boeken weer ingeleverd te worden. Door de ontwikkelingen in de boekenmarkt gaat Iddink met een herzien inleverproces werken, waarbij de leerling zelf de verpakte boeken tijdens een bepaalde periode inlevert. […]

Lees verder