logo

nieuws van het element

Terugblik Portfolioweek

dinsdag 5 december 2023 Het Element

1

Portfolioweek 2 zit er weer op! Hierbij heeft leerjaar 1 weer veel tijd gestoken in het voorbereiden van de portfoliopresentatie. We hebben hele mooie presentaties voorbij zien komen, gevuld met mooie foto’s en filmpjes van de opdrachten die ze hebben gemaakt in periode 2.
Natuurlijk is er weer aandacht besteed aan beroepsrichtingen en ook het thema mediawijsheid kwam voorbij. Daarnaast kregen alle leerlingen van leerjaar 1 de kans om letterlijk in de keuken te kijken van een echt restaurant; een leuke ervaring voor velen. De sportieve dag met het badmintontoernooi was eveneens een groot succes. De week werd afgesloten met verschillende workshops zoals ‘Airbrush’, ‘Capoeira’ en ‘Light Graffiti’. Wederom een geslaagde week!

2

Bij het profiel Techniek stond de week in het teken van de toekomst. De leerlingen van leerjaar 2 zijn dinsdag op bedrijfsbezoeken geweest. Op woensdag gingen ze op stage en ze kwamen terug met enthousiaste verhalen. Vaak mochten ze echt meehelpen en er zijn leerlingen die in de komende vakantie nog een dag gaan meelopen of die er een vakantiebaantje aan over hebben gehouden.

Een aantal leerlingen ging op een speciale opdracht: zij werden zelf leraar! Op de hotspot van TisforTech hielpen zij leerlingen van de basisschool om een robot te bouwen en te programmeren. Dat was zo leuk dat we dat volgende week nog een keer gaan doen.

Ook is een aantal leerlingen naar basisschool De Brink in Leusden geweest om daar de leerlingen te helpen met het bouwen van een voertuig.
Vandaag werd de week gezellig afgesloten op de bowlingbaan. De derde klassers zijn deze hele week op stage geweest. De vierdejaars leerlingen hebben gewerkt aan hun mbo-keuze voor volgend jaar en ook zij hebben de week afgesloten met bowlen.

Leerlingen van leerjaar 2 van het profiel Zorg & Welzijn hebben een leerzame rondleiding gehad bij de voedselbank. Daarnaast hebben ze een indrukwekkende gastles gehad van een arts over wat vapen met je doet. Vandaag is week afgesloten met een leuke escaperoom activiteit en een lesje over nepnieuws, waarna ze zelf hiermee ook aan de slag mochten gaan.

3

De derdejaars leerlingen hebben deze week stage gelopen en zijn op hun stage gebeld. Leuk om te horen hoe goed het gaat! Volgende week krijgen ze bezoek van ons.

4

De vierde klassen hebben diverse activiteiten gedaan zoals een WhatsApp moord opgelost en gebowld.

 

De portfoliocommissie

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Leerlingen zijn voor het project burgerschap aan de slag geweest met het begrip Vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Lees verder