logo

nieuws van het element

Terugblik Portfolioweek

dinsdag 5 december 2023 Het Element

1

Portfolioweek 2 zit er weer op! Hierbij heeft leerjaar 1 weer veel tijd gestoken in het voorbereiden van de portfoliopresentatie. We hebben hele mooie presentaties voorbij zien komen, gevuld met mooie foto’s en filmpjes van de opdrachten die ze hebben gemaakt in periode 2.
Natuurlijk is er weer aandacht besteed aan beroepsrichtingen en ook het thema mediawijsheid kwam voorbij. Daarnaast kregen alle leerlingen van leerjaar 1 de kans om letterlijk in de keuken te kijken van een echt restaurant; een leuke ervaring voor velen. De sportieve dag met het badmintontoernooi was eveneens een groot succes. De week werd afgesloten met verschillende workshops zoals ‘Airbrush’, ‘Capoeira’ en ‘Light Graffiti’. Wederom een geslaagde week!

2

Bij het profiel Techniek stond de week in het teken van de toekomst. De leerlingen van leerjaar 2 zijn dinsdag op bedrijfsbezoeken geweest. Op woensdag gingen ze op stage en ze kwamen terug met enthousiaste verhalen. Vaak mochten ze echt meehelpen en er zijn leerlingen die in de komende vakantie nog een dag gaan meelopen of die er een vakantiebaantje aan over hebben gehouden.

Een aantal leerlingen ging op een speciale opdracht: zij werden zelf leraar! Op de hotspot van TisforTech hielpen zij leerlingen van de basisschool om een robot te bouwen en te programmeren. Dat was zo leuk dat we dat volgende week nog een keer gaan doen.

Ook is een aantal leerlingen naar basisschool De Brink in Leusden geweest om daar de leerlingen te helpen met het bouwen van een voertuig.
Vandaag werd de week gezellig afgesloten op de bowlingbaan. De derde klassers zijn deze hele week op stage geweest. De vierdejaars leerlingen hebben gewerkt aan hun mbo-keuze voor volgend jaar en ook zij hebben de week afgesloten met bowlen.

Leerlingen van leerjaar 2 van het profiel Zorg & Welzijn hebben een leerzame rondleiding gehad bij de voedselbank. Daarnaast hebben ze een indrukwekkende gastles gehad van een arts over wat vapen met je doet. Vandaag is week afgesloten met een leuke escaperoom activiteit en een lesje over nepnieuws, waarna ze zelf hiermee ook aan de slag mochten gaan.

3

De derdejaars leerlingen hebben deze week stage gelopen en zijn op hun stage gebeld. Leuk om te horen hoe goed het gaat! Volgende week krijgen ze bezoek van ons.

4

De vierde klassen hebben diverse activiteiten gedaan zoals een WhatsApp moord opgelost en gebowld.

 

De portfoliocommissie

Keyfobs voor leerjaar 1

In leerjaar 1 gaan de mobieltjes de hele dag, tijdens de lessen en de pauze, in het kluisje van de leerling. Met de Keyfob, die de leerlingen reeds ontvangen hebben of zo snel mogelijk na de vakantie zullen krijgen, kunnen zij hun kluisje openen.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder