logo

nieuws van het element

Vakgroep Zorg en Welzijn van Het Element benoemd tot Koploper!

vrijdag 9 juni 2023 Het Element

In de prijzen gevallen!

MBO Amersfoort, verzorgingshuis “De Koperhorst” en Het Element werken nauw samen om een leerroute te creëren voor leerlingen van 4e jaar vmbo basisberoepsgericht – afdeling zorg en welzijn.
Doelen van deze leerroute zijn:

  • Leerlingen kunnen zich oriënteren op het beroep van Helpende, niveau 2.
  • Leerlingen doen ervaring op in het beroep van Helpende, niveau 2.
  • Leerlingen maken kennis met de ouderenzorg.
  • Leerlingen werken aan hun loopbaanoriëntatie vaardigheden.
  • Voor de Koperhorst en MBO Amersfoort: aanmeldingen genereren voor de BOL-opleiding Dienstverlening Helpende zorg en welzijn.
  • Eventuele vrijstellingen bieden voor de leerlingen die starten in het eerste leerjaar van de BOL opleiding Dienstverlening Helpende zorg en welzijn binnen de Koperhorst

Met deze samenwerking zijn wij benoemd tot Koploper in een initiatief vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & Actie Leer Netwerk. Namens hen ontvingen wij de volgende felicitaties:

Gefeliciteerd met de benoeming van jullie initiatief als Koploper!

Van harte gefeliciteerd met jullie benoeming tot Koploper door het ministerie van Volksgezond- heid, Welzijn en Sport. Het initiatief ‘Vroege instroom vanuit vmbo leidt tot een bewuste keuze voor de zorg’, dat door jullie organisatie(s) is ontwikkeld, voldoet aan de gestelde criteria van het Actie Leer Netwerk. Per 15 juni 2023 wordt dit initiatief officieel benoemd door het Ministerie van VWS. Van harte welkom bij het Koplopernetwerk. We zijn blij met de concrete bijdrage die dit initiatief levert aan het oplossen van het arbeidsmarktprobleem in zorg en welzijn.

Koplopernetwerk

Het Koplopernetwerk is een lerend netwerk van regionale zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen en overheid. Samen initiëren de netwerkpartners innovatieve initiatieven. Zo leveren ze een concrete bijdrage aan de aanpak van de personeelstekorten in de zorg- en welzijnssector. Het Actie Leer Netwerk versnelt de samenwerking en verbindt en faciliteert de opschaling van regionaal naar landelijk en weer terug.

 

 

Finales Olympic Moves

Op 7 juni jl. gingen we met vier teams op pad naar de finales van de grootste landelijke schoolsport- competitie van Nederland: the Olympic Moves.

Lees verder

inleveren boeken

Zoals elk jaar dienen aan het eind van het schooljaar de bij Iddink gehuurde boeken weer ingeleverd te worden. Door de ontwikkelingen in de boekenmarkt gaat Iddink met een herzien inleverproces werken, waarbij de leerling zelf de verpakte boeken tijdens een bepaalde periode inlevert. […]

Lees verder