logo

nieuws van het element

Keyfobs voor leerjaar 1

maandag 19 februari 2024 Het Element

Sinds 1 januari 2024 doen alle VO-scholen in Amersfoort eraan mee; het landelijke mobieltjesverbod in de klas. Op het Element betekent dit aan het begin/eind van de les je mobiel inleveren/meenemen. Dus niet meer afgeleid worden door ping geluidjes van berichten van TikTok, Snapchat of Instagram. Het geeft rust, betere concentratie en meer onderling sociaal geklets. Toch gaan we op school onderzoeken of het mobieltje in de kluis een volgende stap is die we in het ‘nieuwe telefoonbeleid’ kunnen gaan invoeren op school. Een nieuwe school heeft vele voordelen, maar de techniek voor het openen van de kluisjes met je mobiel, was in dit kader een nadeel. Daar hebben we nu met de Keyfob een oplossing voor. We gaan hier in leerjaar 1 een pilot mee draaien en kijken hoe dit werkt.

Wat gaan we doen m.i.v. woensdag 28 februari? In leerjaar 1 gaan de mobieltjes de hele dag, tijdens de lessen en de pauze, in het kluisje van de leerling. Met de Keyfob, die de leerlingen reeds ontvangen hebben of zo snel mogelijk na de vakantie zullen krijgen, kunnen zij hun kluisje openen. Hierbij zijn met de leerlingen en collega’s de volgende afspraken gemaakt:

  1. Zodra je in het brugklasclubhuis komt en ook in de pauzes, gaat de telefoon in het kluisje.
  2. Per twee lessen heb je de materialen als boeken, etui, laptop enz. in je tas bij je.
  3. Tijdens het openen van het kluisje, om bijvoorbeeld boeken of een broodtrommel te pakken, wordt niet ‘stiekem’ de mobiel gebruikt om snel een berichtje te lezen of te sturen.
  4. Gebruik tijdens de lessen is alleen met toestemming van de docent, indien dit een educatief doeleinde betreft.
  5. Indien de Keyfob kwijt is, kan tegen een vergoeding van € 5,00 een nieuwe gehaald worden.

Aanmeldingen

Met 185 aanmeldingen, vanuit groep 8, voor het nieuwe schooljaar hebben we de campagne ‘Ga je mee op ruimtereis’ – ruimte om te leren en ruimte in het nieuwe gebouw – succesvol afgesloten.

Lees verder