logo

nieuws van het element

HOERA, Het Element is en blijft een Gezonde School!

vrijdag 3 februari 2023 Geen categorie

Wij zijn er trots op dat we dit jaar weer het Vignet Gezonde School hebben gekregen. In dit kader houden wij extra sportmomenten, doen wij mee met schoolsporttoernooien, is er naschoolse sport op dinsdagmiddag, een nationaal schoolontbijt, gezonde kantine, een rookvrije school en voorlichting over een gezonde leefstijl en het voorkomen van roken, alcohol- en drugsgebruik bij leerlingen.

Als school vinden wij het belangrijk dat de gezonde leefstijl structureel wordt behandeld binnen de school. Waarom? Omdat iedereen die gezonder leeft:

  •  zich fitter voelt en minder vaak ziek is,
  •  zich beter kan concentreren en beter kan leren, dus betere schoolprestaties levert,
  •  zich vroeg bewust wordt van zijn eigen verantwoordelijkheid voor gezonde keuzes,
  •  minder kans heeft op chronische ziektes op latere leeftijd. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht.

Hieronder het huldigingsfilmpje over de gezonde school (duurt 1 minuut):

Meeloopmiddagen

Wij organiseren twee meeloopmiddagen voor basisschoolleerlingen die enthousiast geworden zijn over onze school en het leuk vinden om een middag met ons op Het Element mee te lopen.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder