logo

nieuws van het element

HOERA, Het Element is en blijft een Gezonde School!

vrijdag 3 februari 2023 Geen categorie

Wij zijn er trots op dat we dit jaar weer het Vignet Gezonde School hebben gekregen. In dit kader houden wij extra sportmomenten, doen wij mee met schoolsporttoernooien, is er naschoolse sport op dinsdagmiddag, een nationaal schoolontbijt, gezonde kantine, een rookvrije school en voorlichting over een gezonde leefstijl en het voorkomen van roken, alcohol- en drugsgebruik bij leerlingen.

Als school vinden wij het belangrijk dat de gezonde leefstijl structureel wordt behandeld binnen de school. Waarom? Omdat iedereen die gezonder leeft:

  •  zich fitter voelt en minder vaak ziek is,
  •  zich beter kan concentreren en beter kan leren, dus betere schoolprestaties levert,
  •  zich vroeg bewust wordt van zijn eigen verantwoordelijkheid voor gezonde keuzes,
  •  minder kans heeft op chronische ziektes op latere leeftijd. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht.

Hieronder het huldigingsfilmpje over de gezonde school (duurt 1 minuut):

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Leerlingen zijn voor het project burgerschap aan de slag geweest met het begrip Vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Lees verder