logo

nieuws van het element

Verslag Portfolioweek

vrijdag 10 november 2023 Het Element

Alle leerlingen hebben zich de week van 6 november weer kunnen onderdompelen in de portfolio- activiteiten. Hieronder een kort verslag hierover van een aantal afdelingen:

– Brugklassen

De allereerste portfolioweek van de brugklassers hebben we achter de rug! Het was een geslaagde week met veel leuke activiteiten. Zo hebben de leerlingen deelgenomen aan een trefbaltoernooi, een escaperoom bezocht én een dans- of theaterworkshop gevolgd. Daarnaast hebben ze natuurlijk gewerkt aan de presentatie die ze op donderdag aan hun mentor en u hebben gegeven.
Voor het eerst een hele PowerPointpresentatie maken bleek niet altijd makkelijk, maar we zijn heel trots op de leerlingen en hun resultaten!

– Zorg en Welzijn

De leerjaar 2 leerlingen zijn wezen boulderen in Amersfoort en er zijn diverse activiteiten geweest zoals schilderen met de klas. Vandaag hebben de leerlingen diverse workshops gehad, waaronder air-brush, live looping, light graffiti en capoeira.

Leerlingen uit leerjaar 3 hebben tijdens deze portfolioweek gewerkt aan het project ‘Laat je hart sneller kloppen’. Hierbij zijn ze op maandag bezig geweest met workshops bloedzakjes maken, het grimeren van wonden en een hart ontleden. Op dinsdag hebben zij het effect van inspanning op het hart gezien, door het meten van hun bloeddruk en zuurstofgehalte voordat ze over een stormbaan heengingen en daarna.

Op woensdag zijn zij met de bus naar het museum Bodyworld in Amsterdam geweest. Hier zijn lichamen en ingewanden van echte mensen te zien. Op donderdag zijn ze naar de voorlichting geweest op het ROC Midden-Nederland voor voorlichtings-ronden over de verschillende mbo- opleidingen.

De vierdejaars leerlingen hebben verschillende activiteiten gedaan en hebben een mentoruitje gehad. Eén klas is daarvoor een dagje naar Rotterdam geweest en een andere naar de bioscoop. Wij kijken terug op een geslaagde week met gezellige en leuke activiteiten.

– Economie & Ondernemen en HBR

De leerlingen waren druk met projecten met de thema’s wild, escaperooms en jong ondernemen. Ook waren er activiteiten om te ontspannen samen met de mentor, zoals boulderen, zwemmen, pizza bakken en de nodige culturele activiteiten. Net als in elke portfolioweek hebben de leerlingen ook hun portfoliogesprek gehouden, waarin ze hun voortgang en de dingen waarop ze trots zijn op school samen met hun ouders hebben besproken. Daarbij kwamen natuurlijk ook de doelen aan bod, waaraan ze de komende periode willen gaan werken.

Aanmeldingen

Met 185 aanmeldingen, vanuit groep 8, voor het nieuwe schooljaar hebben we de campagne ‘Ga je mee op ruimtereis’ – ruimte om te leren en ruimte in het nieuwe gebouw – succesvol afgesloten.

Lees verder