logo

nieuws van het element

Pr8klas! gestart

maandag 24 oktober 2022 Geen categorie

Dinsdagmiddag 18 oktober jl. zijn 75 basisschoolleerlingen samen met ouders en docenten/ directeuren groep 8 op school geweest voor de kick-off van de Pr8klas!. De doelgroep van de Pr8klas! is de leerling uit groep 8 bij wie het leren op cognitief vlak soms moeizaam gaat en die een uitdaging zoekt in praktische lessen en andere vaardigheden. Het primaire doel van de Pr8klas! is het zelfvertrouwen en de motivatie voor school te vergroten. Dit is een prachtige vorm van samenwerken tussen Het Element en PCBO Amersfoort, Voila Leusden, PCBO Soest/Baarn en de Meerkring Amersfoort.

Na een centrale bijeenkomst en welkom in de aula door de coördinator, mevrouw T. Zervaas, gingen de ouders met leerlingen een bezoekje brengen aan de docenten en lokalen waar de lessen plaatvinden. De ontmoeting en het kennismaken met elkaar was erg geslaagd. Iedere groep werd begeleid door een leerkracht – de mentor – uit het basisonderwijs. Na een rondleiding van oud-Pr8klas! leerlingen gingen leerlingen en ouders enthousiast en vol verwachting naar huis. De lessen vinden na de herfstvakantie tot de meivakantie iedere dinsdag plaats op onze school van 13.00–15.00 uur.

Een oud-Pr8klas!-leerling:
“In de Pr8klas! heb ik veel geleerd van verschillende vakken en hierdoor ging ik onbewust beter mijn best doen, zodat ik naar die school kon waar ik het nu erg naar mijn zin heb.”

Meeloopmiddagen

Wij organiseren twee meeloopmiddagen voor basisschoolleerlingen die enthousiast geworden zijn over onze school en het leuk vinden om een middag met ons op Het Element mee te lopen.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder