logo

nieuws van het element

Gratis Cursus omgaan met Pubers

maandag 4 september 2023 Het Element
Gratis interactieve cursus: Omgaan met Pubers

Wilt u weten wat de puberteit inhoudt en wat dit van u als ouder vraagt? Ervaart u spanning in de omgang met uw puber? Wilt u uw vragen en/of onzekerheden over de opvoeding uitwisselen en delen met andere ouders? Bent u nieuwsgierig naar hoe u positief kunt (blijven) communiceren met uw puber?

In de puberteit verandert er veel, zowel voor kinderen als voor ouders. Het kan lastig zijn om met de veranderingen in deze fase om te gaan en daarin uw eigen rol te bepalen. De cursus Omgaan met Pubers, uitgevoerd door SOVEE, biedt u een steuntje in de rug in deze roerige ontwikkelperiode van uw kind. De cursus voor ouders is praktisch, interactief en gericht op verbinding en het uitwisselen van ervaringen. Het doel? Meer in contact komen met uw kind. Ga tijdens onze cursus aan de slag om met en van elkaar te leren!

Voor wie?

Voor ouders/verzorgers van kinderen van 12 – 16 jaar.

Welke thema’s komen aan bod?

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veranderingen in de puberteit
  • Positief communiceren
  • Luisteren, praten en overleggen
  • Een duidelijke boodschap geven – grenzen stellen
  • Consequenties toepassen

Als onderdeel van deze 6-delige cursus is er één interessante gastles van Jellinek over preventie van middelengebruik/verslavingen, of Pretty Woman, die kundig is op het gebied van liefde, grenzen, seksuele ontwikkeling en de invloed van social media hierin.

Vragen? Aanmelden? Of meer weten over wat u uit de gratis cursus kunt halen?

Neem vrijblijvend contact op met Marian de Ruiter, jeugd- en gezinswerker bij Sovee m.de.ruiter@sovee.nl/06-10950936.

 

foto: Bebeto Matthews

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Leerlingen zijn voor het project burgerschap aan de slag geweest met het begrip Vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Lees verder