logo

nieuws van het element

PERSBERICHT

donderdag 7 januari 2021 Het Element

Vandaag, 18 juli 2021, is er een artikel verschenen in het AD Amersfoortse Courant over onze school. Dit artikel roept vragen op van andere media. Via dit bericht willen wij toelichten wat onze intentie geweest is bij het gesprek dat wij hebben gevoerd.

Vanuit school hebben we regelmatig gesprekken met onze leerlingen, en soms ook met ouders erbij, om ze bewust te maken van het effect van hun gedrag op de interactie met anderen. Dit doen we in het kader van het versterken van hun weerbaarheid en dat doen we al jaren.

Deze week ging het over het effect van wat kleding zou kunnen hebben bij warm weer. Daarbij vinden we het als school belangrijk dat al die gesprekken worden gevoerd in de context dat je mag zijn wie je bent. Dat staat voor ons echt voorop. De traditie is om ouders nauw te betrekken in onze gesprekken met leerlingen. De school heeft waardering voor de manier waarop ouders hun rol in deze samenwerking vervullen.

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Leerlingen zijn voor het project burgerschap aan de slag geweest met het begrip Vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Lees verder