Meeloopmiddagen
Lekker Eten in ons Schoolrestaurant
Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het wekelijks wisselende 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.
Vanaf donderdag 14 september gaan wij, bij voldoende inschrijving, weer wekelijks voor u koken en serveren in ons restaurant.
Tot aan de kerstvakantie zijn wij iedere donderdag voor u geopend, behalve op: donderdag 19 oktober, 2 november, 9 november, 30 november, 14 en 21 december.
De data voor na de jaarwisseling zijn in de loop van november/december bekend.
De inloop is tussen 17.15 en 17.30 uur. De prijs voor ons overheerlijke 3-gangen menu is €14,- per persoon, exclusief de drankjes. Sinds kort beschikken wij ook over een PIN-apparaat.
Eventuele dieetwensen graag bij de reservering aangeven, alleen dan kunnen wij hier rekening mee houden.
Wanneer: elke donderdagavond
Tijd: 17.15 uur
Prijs: €14,- p.p. (exclusief drankjes)
Waar: Het Element – Kaliumweg 2 in Amersfoort (bij het evenemententerrein op Industrieterrein De Isselt)
Graag reserveren door onderstaand reserveringsformulier in te vullen. U ontvangt een bevestiging in uw email-box.
reservering schoolrestaurant
Vul dit formulier volledig in. Na het verzenden ontvangt u automatisch een bevestiging in uw email-box (check uw spam-box wanneer u de bevestiging niet ontvangen heeft).
zoekwoord: dineren, proeftuin
Nieuwbouw Het Element officieel geopend!
Op 30 november 2023 werd het gloednieuwe gebouw van Het Element in Amersfoort feestelijk geopend door enthousiaste leerlingen samen met de wethouder van Onderwijs, Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Zij deden dit met een symbolische handeling: door het indrukken van de startknop daalde een feestelijke confetti-regen neer op de aanwezige genodigden.
Geert Popma, lid van het College van Bestuur van de overkoepelende stichting Meerscholen (waar Het Element onder valt), leidde op het podium een interview met architect André van der Slik van De Zwarte Hond architecten, Egbert-Jan Rots van Rotsbouw, de aannemer verantwoordelijk voor de bouw, en Koen Janssen, de directeur van Het Element.
Ondanks de indrukwekkende omvang van het gebouw wordt het gekenmerkt door een kleinschalige en besloten sfeer, mede dankzij de verdeling in clubhuizen. Architect André van der Slik benadrukte het succes van deze aanpak.
Tijdens het podiumgesprek herinnerde Egbert-Jan Rots zich de uitdagingen die gepaard gingen met het creëren van de bakstenen mozaïeken op de gevel. Hoewel de metselaars een dergelijk project nog nooit gedaan hadden resulteerde hun inspanning in een fantastisch eindresultaat dat nu door iedereen bewonderd kan worden.
Oorspronkelijk kampte de bouw met onvoorziene vertraging, maar dankzij de improvisatie en flexibiliteit van alle betrokkenen kon het nieuwe schooljaar toch succesvol van start gaan in de nieuwbouw, zo verklaarde Koen Janssen, de directeur van Het Element.



timelapse bouw Het Element
In 2023 werd het nieuwe schoolgebouw van Het Element geopend! De sloop en bouw die daar op de Kaliumweg 2 aan voorafging, is vastgelegd in een timelapse door bewakingscamerabedrijf BAU.CAMERA. In 2 minuten kun je de bouw stap voor stap terugkijken.
Verslag Portfolioweek
Alle leerlingen hebben zich de week van 6 november weer kunnen onderdompelen in de portfolio- activiteiten. Hieronder een kort verslag hierover van een aantal afdelingen:
– Brugklassen
De allereerste portfolioweek van de brugklassers hebben we achter de rug! Het was een geslaagde week met veel leuke activiteiten. Zo hebben de leerlingen deelgenomen aan een trefbaltoernooi, een escaperoom bezocht én een dans- of theaterworkshop gevolgd. Daarnaast hebben ze natuurlijk gewerkt aan de presentatie die ze op donderdag aan hun mentor en u hebben gegeven.
Voor het eerst een hele PowerPointpresentatie maken bleek niet altijd makkelijk, maar we zijn heel trots op de leerlingen en hun resultaten!
– Zorg en Welzijn
De leerjaar 2 leerlingen zijn wezen boulderen in Amersfoort en er zijn diverse activiteiten geweest zoals schilderen met de klas. Vandaag hebben de leerlingen diverse workshops gehad, waaronder air-brush, live looping, light graffiti en capoeira.
Leerlingen uit leerjaar 3 hebben tijdens deze portfolioweek gewerkt aan het project ‘Laat je hart sneller kloppen’. Hierbij zijn ze op maandag bezig geweest met workshops bloedzakjes maken, het grimeren van wonden en een hart ontleden. Op dinsdag hebben zij het effect van inspanning op het hart gezien, door het meten van hun bloeddruk en zuurstofgehalte voordat ze over een stormbaan heengingen en daarna.
Op woensdag zijn zij met de bus naar het museum Bodyworld in Amsterdam geweest. Hier zijn lichamen en ingewanden van echte mensen te zien. Op donderdag zijn ze naar de voorlichting geweest op het ROC Midden-Nederland voor voorlichtings-ronden over de verschillende mbo- opleidingen.



De vierdejaars leerlingen hebben verschillende activiteiten gedaan en hebben een mentoruitje gehad. Eén klas is daarvoor een dagje naar Rotterdam geweest en een andere naar de bioscoop. Wij kijken terug op een geslaagde week met gezellige en leuke activiteiten.
– Economie & Ondernemen en HBR
De leerlingen waren druk met projecten met de thema’s wild, escaperooms en jong ondernemen. Ook waren er activiteiten om te ontspannen samen met de mentor, zoals boulderen, zwemmen, pizza bakken en de nodige culturele activiteiten. Net als in elke portfolioweek hebben de leerlingen ook hun portfoliogesprek gehouden, waarin ze hun voortgang en de dingen waarop ze trots zijn op school samen met hun ouders hebben besproken. Daarbij kwamen natuurlijk ook de doelen aan bod, waaraan ze de komende periode willen gaan werken.


Online Plusuren
Het Element wil leerlingen van leerjaar 2 t/m 4 de mogelijkheid bieden om voor de vakken Wiskunde, Nederlands, Engels en/of Duits wekelijks een extra online (bij)les te volgen, zodat zij eventuele leerachterstanden kunnen inhalen en beter zijn voorbereid op belangrijke toetsmomenten.
Om dit doel te bereiken, hebben wij onze samenwerking met een reeds bekende partij (Online Huiswerkklas.nl) uitgebreid. Leerlingen die zich inschrijven hebben de mogelijkheid om, vanaf de week van maandag 13 november tot de kerstvakantie iedere week 50 minuten GRATIS extra online les te volgen in bovengenoemde vakken. Het is mogelijk om voor één of meer vakken in te schrijven.
De online lessen zijn interactief en vinden plaats in kleine groepjes van maximaal zes leerlingen. Wij raden u daarom sterk aan dat uw zoon/dochter zich inschrijft. Deelnemers kunnen zich gemakkelijk inschrijven op de volgende informatiepagina, via de knop:
Aanmelden kan tot en met zondag 22 oktober 2023.
Week van de Techniek
In het kader van de Week van de Techniek hebben de meeste eerstejaars leerlingen deze week de mogelijkheden van werken in de techniek kunnen ontdekken en ervaren. Na 20 minuten fietsen waren we te gast geweest op de MBO locatie Wereld van Techniek aan de Hardwareweg in Amersfoort. Leerlingen zijn hier actief aan de slag gegaan met korte technische workshops. Leren door ervaren was het doel! Na een ontvangst over de rode loper met muziek uit de speakers, werden we kort toegesproken door opperstalmeester Petra, die de pedagogische wind er goed onder had.
Daarna werden in 4 workshops in kleine groepjes met o.a. de zorgrobot, de knuffelpoes/
hond, fotoshop, voederbakje maken, behangen, escaperoom, printplaatje solderen en metalen olifantjes maken de kneepjes van het technische vak geleerd. Vol enthousiasme waren de leerlingen druk bezig. Voor ons als begeleiders het moment om mee te doen, te helpen en te stimuleren om het beste uit de leerlingen te halen. De afsluiting was een Kahoot! met 21 vragen. Hoe dichter we bij de finalevraag kwamen, hoe hoger het volume werd vanaf de trap waarop ze zaten. Uiteindelijk was er een winnaar, die naast een doos chocola, de nodige complimenten kreeg van jaargenoten, in de hoop zo een snoepje te bemachtigen.


Oproep nieuwe leden Ouderraad
Wij vinden het belangrijk dat leerlingen en ouders kunnen meedenken in het schoolbeleid. Daarnaast horen wij graag wat er leeft bij ouders en leerlingen. De leerlingen worden vertegenwoordigd door de leerlingenraad op school.
Het afgelopen jaar zijn veel ouders uit de ouderraad vertrokken, omdat hun kinderen geslaagd waren. Wij zijn dus dringend op zoek naar ouders/verzorgers die graag met de school willen meedenken. De ouderraad vormt de intermediair tussen school en ouders en fungeert dusdanig als klankbord voor de directie met betrekking tot (nieuw) beleid, veelal door participatie in de diverse commissies en/of klankbordgroepen.
De ouderraad is het aanspreekpunt voor ouders, adviseert de schoolleiding gevraagd en ongevraagd, en zorgt voor een goed contact tussen ouders/verzorgers van de leerlingen en de school. Er is aandacht voor allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld de aanschaf van boeken, indeling van toetsweken, ouderbijdrage, lesuitval, gebruik van computers en regels rondom mobiel telefoongebruik. Maar ook veiligheid, gezonde voeding en het pedagogisch klimaat op school en daarbuiten, of meer actuele concrete thema’s zoals pesten, het gebruik van alcohol of andere genotsmiddelen en het organiseren van informatiebijeenkomsten hebben onze aandacht.
De ouderraad bestaat uit een aantal ouders van leerlingen van alle leerjaren en alle niveaus en komt tijdens het schooljaar een paar keer per jaar bijeen, samen met één of meer vertegenwoordigers van de schoolleiding. De bijeenkomsten vinden plaats op Het Element in de avonduren.
Lijkt het u leuk om zitting te nemen in de ouderraad en mee te denken en praten over actuele onderwerpen, dan kunt u dit kenbaar maken bij Esther van Gemeren via evangemeren@hetelement.eu t.a.v. Ouderraad. Ook voor vragen of opmerkingen is de ouderraad bereikbaar via dit mailadres.
Schoolmaaltijden
Het Element doet mee met het programma Schoolmaaltijden. Met dit programma kunnen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren.
Nu alles duurder wordt, kunnen veel ouders extra financiële steun gebruiken. Hieronder wordt uitgelegd hoe u zich voor deelname aan dit programma kunt aanmelden.
Eventueel kunnen wij u deze informatie ook in het Engels, Arabisch of Turks toesturen. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Gaat uw kind weleens met te weinig eten naar school? Dan kunt u zich aanmelden voor boodschappenkaarten. Daarmee kan eten voor uw kind(eren) worden gekocht. U kunt zich makkelijk aanmelden via deze link. U krijgt meestal binnen twee weken reactie van ons.
De link is ook beschikbaar met onderstaande QR code:
Heeft u kinderen op meerdere scholen? Meld per school uw kinderen aan die op die school zitten.
Wie weet dat ik me aanmeld?
Het Rode Kruis regelt uw aanmelding. De school controleert alleen of u inderdaad kinderen op deze school heeft. Verder weet niemand dat u zich aanmeldt voor de boodschappenkaarten. Ook de klasgenoten van uw kind(eren) niet. De antwoorden die u geeft, worden met niemand gedeeld.
De boodschappenkaarten
Als alles klopt, krijgt u een boodschappenkaart. Daarmee kunt u voor uw kind(eren) tot het einde van dit jaar extra eten kopen. Tot de zomervakantie kunt u kiezen tussen Jumbo en Albert Heijn. Daarna komt er een andere kaart, daarover vertellen we u later meer. Als u bijstand ontvangt, kunt u bij de gemeente navragen tot welk bedrag u giften mag ontvangen. U kunt dan bekijken of u onder het maximale bedrag blijft. We zoeken naar een uitzondering voor dit programma, we houden u via de website op de hoogte.
Heeft u hulp nodig bij het aanmelden?
Voor vragen kunt u terecht op de website www.schoolmaaltijden.nl. Ook kunt u terecht bij onze Klantenservice via telefoon, sms of Whatsapp naar 097 010 204 851 (geopend ma-vrij 09.00-17.00) of mailen naar info@schoolmaaltijden.nl.

zoekwoord: schoolontbijt
Gratis Cursus omgaan met Pubers
Gratis interactieve cursus: Omgaan met Pubers
Wilt u weten wat de puberteit inhoudt en wat dit van u als ouder vraagt? Ervaart u spanning in de omgang met uw puber? Wilt u uw vragen en/of onzekerheden over de opvoeding uitwisselen en delen met andere ouders? Bent u nieuwsgierig naar hoe u positief kunt (blijven) communiceren met uw puber?
In de puberteit verandert er veel, zowel voor kinderen als voor ouders. Het kan lastig zijn om met de veranderingen in deze fase om te gaan en daarin uw eigen rol te bepalen. De cursus Omgaan met Pubers, uitgevoerd door SOVEE, biedt u een steuntje in de rug in deze roerige ontwikkelperiode van uw kind. De cursus voor ouders is praktisch, interactief en gericht op verbinding en het uitwisselen van ervaringen. Het doel? Meer in contact komen met uw kind. Ga tijdens onze cursus aan de slag om met en van elkaar te leren!
Voor wie?
Voor ouders/verzorgers van kinderen van 12 – 16 jaar.
Welke thema’s komen aan bod?
Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Veranderingen in de puberteit
- Positief communiceren
- Luisteren, praten en overleggen
- Een duidelijke boodschap geven – grenzen stellen
- Consequenties toepassen
Als onderdeel van deze 6-delige cursus is er één interessante gastles van Jellinek over preventie van middelengebruik/verslavingen, of Pretty Woman, die kundig is op het gebied van liefde, grenzen, seksuele ontwikkeling en de invloed van social media hierin.
Vragen? Aanmelden? Of meer weten over wat u uit de gratis cursus kunt halen?
Neem vrijblijvend contact op met Marian de Ruiter, jeugd- en gezinswerker bij Sovee m.de.ruiter@sovee.nl/06-10950936.

foto: Bebeto Matthews