logo

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom. Deze is ook te vinden op onze website bij: Aanmelden leerjaar 2, 3 en 4.
Alle leerlingen mogen zich welkom voelen bij ons op school. Helaas kunnen we niet altijd een plekje garanderen binnen het profiel naar keuze. Voor alle leerlingen van andere scholen die interesse hebben in onze school, is het daarom extra belangrijk om goed geïnformeerd te raken over welke profielen wij aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld door de filmpjes per profiel op onze website te bekijken. Ook een dagje meelopen is een optie!
We wensen alle leerlingen, ook van andere scholen, alvast een goed uiteinde van het schooljaar.

Update zij-instroom 

15 mei 2024

Voor het schooljaar 2024-2025 hebben we nog plaats in de volgende profielen:

leerjaar 2:

Horeca, Bakkerij en Recreatie: 2 plekken
Verder geen plek!

leerjaar 3:

Horeca, Bakkerij en Recreatie: 11 plekken
Zorg en welzijn: geen plek, alleen voor het Taalcentrum nog
Bouwen, Wonen en Interieur: 3 plekken
Zij-instroom aanmeldingen voor de overige profielen en leerjaren worden op de wachtlijst geplaatst.

De klassengrootte waar we naar streven is gemiddeld 21 leerlingen per klas per leerjaar, basis en kader beroepsgerichte leerweg gemengd in de klassen. 

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Na maanden van voorbereiding, schaven, bijsturen, overleggen en informeren was daar deze portfolioweek de uitvoering van het project burgerschap in leerjaar 3.
Alle ouder(s)/verzorger(s) van dit leerjaar zijn enkele weken geleden geïnformeerd over dit bijzondere project. Leerlingen zijn aan de slag geweest met het begrip vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Vervolgens zijn ze op ontdekkingstocht door Amersfoort gefietst op zoek naar levensverhalen van mensen die deze vervolgingen hebben moeten meemaken. In de meeste verhalen was de afloop in Oost-Europa te vinden. De tussenstop op de reis daarheen was kamp Westerbork. Dit kamp is ooit gestart als opvangcentrum voor vluchtelingen. De Duitsers hebben er een doorvoerkamp van gemaakt. Het gruwelijke lot dat de meeste mensen te wachten stond, was in kamp Westerbork niet te zien. Er was een ziekenhuis, theater, school, speeltuin en er waren zelfs wekelijkse voetbalwedstrijden. De verhalen die we te horen kregen op dit terrein waren aangrijpend. Het verhaal van een overlevende die op film vertoond werd, eindigde met de boodschap waar we volledig achter kunnen staan: “Accepteer elkaar zoals je bent!”

Met trots kijken we terug op een grote groep leerlingen die met aandacht en respect het programma heeft gevolgd. Er werden goede en mooie vragen gesteld en er werd met oprechte aandacht geluisterd. We kijken terug op een geslaagd project! Hierbij tevens dank aan alle collega’s die deze ervaringen mogelijk hebben gemaakt.

Sportkanjers Het Element geplaatst voor Olympic Moves

Olympic Moves is het schoolsportprogramma om jongeren enthousiast te maken voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten te bezorgen. Olympic Moves, een initiatief van KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. 

DE GROOTSTE SCHOOLSPORTCOMPETITIE VAN NL

De Olympic Moves Finaledag is 7 juni as. op Papendal, leerlingen van Het Element hebben zich voor deze finaledag via de regiofinales geplaatst met de volgende sporten:

  • Streetdance klas 1-2-3
  • Zaalvoetbal j. klas 3-4
  • Veldvoetbal j. klas 3-4
  • Dodgeball gem. klas 3-4 

We wensen onze sporters 7 juni veel plezier en succes!

Volg Olympic Moves ook op

Iddink getroffen door cyberaanval

Amersfoort, 15 april 2024

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Hierover heeft Iddink ons na de aanval geïnformeerd. Iddink is voor onze school de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen. Iddink heeft hierover een persbericht verstuurd.

In de database van Iddink is informatie opgenomen voor de bestelling en levering van lesmateriaal. Het gaat om naam, geboortedatum, adres, woonplaats en mogelijk contactgegevens, zoals e-mailadres en telefoonnummer. Het is ook mogelijk dat informatie over de betaling (bank- en factuurgegevens) opgenomen zijn in de database van Iddink. Dit is alleen het geval als u additionele leermiddelen zoals rekenmachines e.d. bij Iddink heeft besteld.

Er wordt uitgezocht over welke informatie de hackers beschikken. Wij gaan er op dit moment vanuit dat hackers de beschikking hebben gekregen over alle informatie.

De informatie had natuurlijk niet in verkeerde handen mogen komen. Iddink werkt hard aan het oplossen van het probleem en om te achterhalen welke informatie is verkregen. We houden u op de hoogte over zodra wij nieuwe informatie van Iddink ontvangen. We zullen erop aandringen dat de gegevens van onze leerlingen en ouders veilig moeten blijven.

Omdat er mogelijk misbruik kan worden gemaakt van de verkregen informatie, willen we u waarschuwen om alert te zijn op bijvoorbeeld phishing mails of andere manieren van misbruik waarmee hackers proberen informatie of geld van u te krijgen. Controleer of een e-mailbericht betrouwbaar is en klik niet zomaar op een link in een e-mail die u niet vertrouwt.

Het lekken van deze persoonsgegevens was niet de bedoeling. We hopen en verwachten dat dit geen negatieve consequenties hoeft te hebben. Mocht u wel nadeel ondervinden van deze ransomware-aanval bij Iddink, dan kunt u daarover contact opnemen met de mentor of directeur.

Omdat er onbedoeld persoonlijke informatie terecht is gekomen bij personen die deze informatie niet mochten krijgen, hebben we een melding gedaan van dit datalek bij de privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt over het datalek zelf en over de melding contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming (via fg@meerscholen.nl ).

mooie resultaten tevredenheidsonderzoeken 2024

De afgelopen tijd zijn er onder de leerlingen en de ouders tevredenheidsonderzoeken gehouden. De resultaten zijn hier schematisch weergegeven:

Meer informatie is (binnenkort) te vinden op: https://scholenopdekaart.nl/middelbare-scholen/amersfoort/1070/het-element/tevredenheid/

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het wekelijks wisselende 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen. 

Vanaf donderdag 14 september gaan wij, bij voldoende inschrijving, weer wekelijks voor u koken en serveren in ons restaurant.
Wij zijn iedere donderdagavond voor u geopend, maar niet in de schoolvakanties.

De inloop is tussen 17.15 en 17.30 uur. De prijs voor ons overheerlijke 3-gangen menu is €14,-  per persoon, exclusief de drankjes. Sinds kort beschikken wij ook over een PIN-apparaat.

Eventuele dieetwensen graag bij de reservering aangeven, alleen dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wanneer:  elke donderdagavond

Tijd:            17.15 uur

Prijs:           €14,- p.p. (exclusief drankjes)

Waar:        Het Element – Kaliumweg 2 in Amersfoort (bij het evenemententerrein op Industrieterrein De Isselt)

Graag reserveren door onderstaand reserveringsformulier in te vullen. U ontvangt een bevestiging in uw email-box.

 

reservering schoolrestaurant

Vul dit formulier volledig in. Na het verzenden ontvangt u automatisch een bevestiging in uw email-box (check uw spam-box wanneer u de bevestiging niet ontvangen heeft).

naam(Vereist)
welke donderdag wilt u komen:(Vereist)
Let op: schoolvakanties zijn ook wij gesloten, dus niet reserveren voor: donderdag 22 februari, 25 april, 2 mei, 9 mei en 18 juli is de zomervakantie alweer begonnen.
Kom alles te weten over het Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie
zoekwoord: dineren, proeftuin

Keyfobs voor leerjaar 1

Sinds 1 januari 2024 doen alle VO-scholen in Amersfoort eraan mee; het landelijke mobieltjesverbod in de klas. Op het Element betekent dit aan het begin/eind van de les je mobiel inleveren/meenemen. Dus niet meer afgeleid worden door ping geluidjes van berichten van TikTok, Snapchat of Instagram. Het geeft rust, betere concentratie en meer onderling sociaal geklets. Toch gaan we op school onderzoeken of het mobieltje in de kluis een volgende stap is die we in het ‘nieuwe telefoonbeleid’ kunnen gaan invoeren op school. Een nieuwe school heeft vele voordelen, maar de techniek voor het openen van de kluisjes met je mobiel, was in dit kader een nadeel. Daar hebben we nu met de Keyfob een oplossing voor. We gaan hier in leerjaar 1 een pilot mee draaien en kijken hoe dit werkt.

Wat gaan we doen m.i.v. woensdag 28 februari? In leerjaar 1 gaan de mobieltjes de hele dag, tijdens de lessen en de pauze, in het kluisje van de leerling. Met de Keyfob, die de leerlingen reeds ontvangen hebben of zo snel mogelijk na de vakantie zullen krijgen, kunnen zij hun kluisje openen. Hierbij zijn met de leerlingen en collega’s de volgende afspraken gemaakt:

  1. Zodra je in het brugklasclubhuis komt en ook in de pauzes, gaat de telefoon in het kluisje.
  2. Per twee lessen heb je de materialen als boeken, etui, laptop enz. in je tas bij je.
  3. Tijdens het openen van het kluisje, om bijvoorbeeld boeken of een broodtrommel te pakken, wordt niet ‘stiekem’ de mobiel gebruikt om snel een berichtje te lezen of te sturen.
  4. Gebruik tijdens de lessen is alleen met toestemming van de docent, indien dit een educatief doeleinde betreft.
  5. Indien de Keyfob kwijt is, kan tegen een vergoeding van € 5,00 een nieuwe gehaald worden.

GA MEE OP RUIMTEREIS

‘Ga mee op ruimtereis. Ontdek onze gloednieuwe school’ Dat is de titel van ons kleurige en fleurige magazine voor de basisscholen en de bezoekers van onze open MAG-dag, met veel informatie over Het Element. Lees alles over de brugklas, de routes, de profielen, ons mooie nieuwe schoolgebouw en het onderwijs op Het Element.
Wij gaan de komende weken ervoor zorgen dat er ook exemplaren op de basisscholen liggen, zodat leerlingen er één mee naar huis kunnen nemen.
Veel kijk en leesplezier.

 

Terugblik Portfolioweek

1

Portfolioweek 2 zit er weer op! Hierbij heeft leerjaar 1 weer veel tijd gestoken in het voorbereiden van de portfoliopresentatie. We hebben hele mooie presentaties voorbij zien komen, gevuld met mooie foto’s en filmpjes van de opdrachten die ze hebben gemaakt in periode 2.
Natuurlijk is er weer aandacht besteed aan beroepsrichtingen en ook het thema mediawijsheid kwam voorbij. Daarnaast kregen alle leerlingen van leerjaar 1 de kans om letterlijk in de keuken te kijken van een echt restaurant; een leuke ervaring voor velen. De sportieve dag met het badmintontoernooi was eveneens een groot succes. De week werd afgesloten met verschillende workshops zoals ‘Airbrush’, ‘Capoeira’ en ‘Light Graffiti’. Wederom een geslaagde week!

2

Bij het profiel Techniek stond de week in het teken van de toekomst. De leerlingen van leerjaar 2 zijn dinsdag op bedrijfsbezoeken geweest. Op woensdag gingen ze op stage en ze kwamen terug met enthousiaste verhalen. Vaak mochten ze echt meehelpen en er zijn leerlingen die in de komende vakantie nog een dag gaan meelopen of die er een vakantiebaantje aan over hebben gehouden.

Een aantal leerlingen ging op een speciale opdracht: zij werden zelf leraar! Op de hotspot van TisforTech hielpen zij leerlingen van de basisschool om een robot te bouwen en te programmeren. Dat was zo leuk dat we dat volgende week nog een keer gaan doen.

Ook is een aantal leerlingen naar basisschool De Brink in Leusden geweest om daar de leerlingen te helpen met het bouwen van een voertuig.
Vandaag werd de week gezellig afgesloten op de bowlingbaan. De derde klassers zijn deze hele week op stage geweest. De vierdejaars leerlingen hebben gewerkt aan hun mbo-keuze voor volgend jaar en ook zij hebben de week afgesloten met bowlen.

Leerlingen van leerjaar 2 van het profiel Zorg & Welzijn hebben een leerzame rondleiding gehad bij de voedselbank. Daarnaast hebben ze een indrukwekkende gastles gehad van een arts over wat vapen met je doet. Vandaag is week afgesloten met een leuke escaperoom activiteit en een lesje over nepnieuws, waarna ze zelf hiermee ook aan de slag mochten gaan.

3

De derdejaars leerlingen hebben deze week stage gelopen en zijn op hun stage gebeld. Leuk om te horen hoe goed het gaat! Volgende week krijgen ze bezoek van ons.

4

De vierde klassen hebben diverse activiteiten gedaan zoals een WhatsApp moord opgelost en gebowld.

 

De portfoliocommissie

Schoolmaaltijden

Het Element doet mee met het programma Schoolmaaltijden. Met dit programma kunnen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren.
Nu alles duurder wordt, kunnen veel ouders extra financiële steun gebruiken.  Hieronder wordt uitgelegd hoe u zich voor deelname aan dit programma kunt aanmelden.
Eventueel kunnen wij u deze informatie ook in het Engels, Arabisch of Turks toesturen. Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Gaat uw kind weleens met te weinig eten naar school? Dan kunt u zich aanmelden voor boodschappenkaarten. Daarmee kan eten voor uw kind(eren) worden gekocht. U kunt zich makkelijk aanmelden via deze link. U krijgt meestal binnen twee weken reactie van ons.

De link is ook beschikbaar met onderstaande QR code:

Heeft u kinderen op meerdere scholen? Meld per school uw kinderen aan die op die school zitten.

Wie weet dat ik me aanmeld?

Het Rode Kruis regelt uw aanmelding. De school controleert alleen of u inderdaad kinderen op deze school heeft. Verder weet niemand dat u zich aanmeldt voor de boodschappenkaarten. Ook de klasgenoten van uw kind(eren) niet. De antwoorden die u geeft, worden met niemand gedeeld.

De boodschappenkaarten

Als alles klopt, krijgt u een boodschappenkaart. Daarmee kunt u voor uw kind(eren) tot het einde van dit jaar extra eten kopen. Tot de zomervakantie kunt u kiezen tussen Jumbo en Albert Heijn. Daarna komt er een andere kaart, daarover vertellen we u later meer. Als u bijstand ontvangt, kunt u bij de gemeente navragen tot welk bedrag u giften mag ontvangen. U kunt dan bekijken of u onder het maximale bedrag blijft. We zoeken naar een uitzondering voor dit programma, we houden u via de website op de hoogte.

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden?

Voor vragen kunt u terecht op de website www.schoolmaaltijden.nl. Ook kunt u terecht bij onze Klantenservice via telefoon, sms of Whatsapp naar 097 010 204 851 (geopend ma-vrij 09.00-17.00) of mailen naar info@schoolmaaltijden.nl.

Bekijk hier een video (in verschillende talen) hoe het werkt: https://schoolmaaltijden.nl/aanmelden/

zoekwoord: schoolontbijt