logo

nieuws van het element

Terugblik portfolioweek

vrijdag 4 november 2022 Geen categorie
Leerjaar 1

Van JumpXL tot aan een les over cybercriminaliteit; leerjaar 1 heeft haar eerste portfolioweek ooit achter de rug! Tijdens de LOB-opdracht hebben leerlingen in groepjes een presentatie aan de klas gegeven over een profiel dat ze in de afgelopen periode hebben gevolgd. Leuk om te zien hoe enthousiast sommige leerlingen werden van deze opdracht! Ook de escaperoom over de beroepsgerichte profielen viel erg in de smaak.

We merken dat de brugklassers een goede start hebben gemaakt. De presentaties tijdens de portfolioweek zagen er over het algemeen zeer goed en verzorgd uit. We kunnen dan ook terugkijken op een hele geslaagde portfolioweek!

Afdeling E&O, D&P en HBR

Ook wij kijken terug op een zeer geslaagde portfolioweek. De leerlingen uit de derde klas HBR zijn aan de slag gegaan met het project ‘Wild’, waarbij zij gave workshops hebben gehad over o.a. foodfotografie en het uitbenen van wild met als eindresultaat een zeer geslaagde restaurant-avond. De gasten hebben genoten van het eten en de bediening.

Bij het project van de leerlingen van D&P en E&O is er gewerkt aan het bouwen van een eigen escaperoom. De leerlingen kregen daarbij les van een bedrijf dat zelf escaperooms maakt. De leerlingen konden hun eigen creativiteit gebruiken en dit leverde hele mooie escaperooms op.
De tweede klassen zijn o.a. gaan boulderen (klimmen). Dit was voor een aantal in het begin wel spannend, maar na wat eerste aarzelingen zijn de leerlingen allemaal gaan klimmen. Daarnaast heeft leerjaar 2 de dansvoorstelling TINTEN bekeken. Voorafgaand aan de voorstelling was er een les over slavernij en hoe dit nog doorwerkt in de maatschappij.

De vierde klassen hebben goede gesprekken gevoerd over o.a. de vervolgkeuze op het mbo. Er waren uiteraard ook leuke mentoruitjes, zoals met de klas naar de film of gezamenlijk eten.

workshop Foodfotografie
Wild uitbenen
 
Zorg en welzijn

De tweede klassen hebben een heel divers programma gekregen. Eén klas is als mentoractiviteit naar de bioscoop gegaan. De leerlingen zijn op snuffelstage geweest. Ze hebben in de keuken van zorg en welzijn gestaan en er was aandacht voor LOB. Zo is er een gastles georganiseerd waarbij een schoonheidsspecialist kwam praten over haar werk. Leerjaar 4 hadden leuke mentoractiviteiten, eten op school en bowlen. Daarnaast kwam er een jongerenwerker om te praten over het thema liefde.

De derde klas had project. Maandag kregen de leerlingen les over bloed en zijn ze daarna een schapenhart gaan ontleden.

Dinsdag kregen ze eerst uitleg over bloedruk, hartslag en saturatie. Daarna mochten de leerlingen zich uitleven op een stormbaan om het verschil hierin te meten. De leerlingen zijn uiteindelijk op eigen initiatief met een blinddoek over de stormbaan gegaan, wat zorgde voor grappige situaties. Woensdag stond een trip naar Amsterdam op het programma. Eerst naar Bodyworld en daarna vrije tijd. Volgens alle leerlingen waren het drie goede en leerzame dagen. 

 
Techniek

Bij techniek was dit jaar ook een derde klas project. Dit keer was dat het bouwen van bakfietsen! Dit betekende een samenwerking tussen PIE, M&T, BWI, wiskunde en nask. We kijken enthousiast terug op het project, waar vandaag toch echt 5 werkende en rijdende bakfietsen zijn opgeleverd! Afsluitend hebben de leerlingen gebarbecued met zijn allen, wat een flinke smeerboel opleverde.
De tweede klassen zijn druk geweest met een aantal bedrijfsbezoeken en een aantal LOB- opdrachten. Daarnaast hebben we natuurlijk de portfoliogesprekken gevoerd.
De vierde klassen hebben de drie dagen dat ze bij ons op school aanwezig waren vooral gefocust op hun portfoliogesprek. Maandag de voorbereiding en woensdag de gesprekken zelf. Vrijdag was de afsluiting waarbij de meeste naar de film zijn gegaan. Ook weer een geslaagde week dus!

zelfgebouwde bakfiets

Finales Olympic Moves

Op 7 juni jl. gingen we met vier teams op pad naar de finales van de grootste landelijke schoolsport- competitie van Nederland: the Olympic Moves.

Lees verder

inleveren boeken

Zoals elk jaar dienen aan het eind van het schooljaar de bij Iddink gehuurde boeken weer ingeleverd te worden. Door de ontwikkelingen in de boekenmarkt gaat Iddink met een herzien inleverproces werken, waarbij de leerling zelf de verpakte boeken tijdens een bepaalde periode inlevert. […]

Lees verder