logo

nieuws van het element

Week van de Techniek

maandag 9 oktober 2023 Het Element

In het kader van de Week van de Techniek hebben de meeste eerstejaars leerlingen deze week de mogelijkheden van werken in de techniek kunnen ontdekken en ervaren. Na 20 minuten fietsen waren we te gast geweest op de MBO locatie Wereld van Techniek aan de Hardwareweg in Amersfoort. Leerlingen zijn hier actief aan de slag gegaan met korte technische workshops. Leren door ervaren was het doel! Na een ontvangst over de rode loper met muziek uit de speakers, werden we kort toegesproken door opperstalmeester Petra, die de pedagogische wind er goed onder had.

Daarna werden in 4 workshops in kleine groepjes met o.a. de zorgrobot, de knuffelpoes/
hond, fotoshop, voederbakje maken, behangen, escaperoom, printplaatje solderen en metalen olifantjes maken de kneepjes van het technische vak geleerd. Vol enthousiasme waren de leerlingen druk bezig. Voor ons als begeleiders het moment om mee te doen, te helpen en te stimuleren om het beste uit de leerlingen te halen. De afsluiting was een Kahoot! met 21 vragen. Hoe dichter we bij de finalevraag kwamen, hoe hoger het volume werd vanaf de trap waarop ze zaten. Uiteindelijk was er een winnaar, die naast een doos chocola, de nodige complimenten kreeg van jaargenoten, in de hoop zo een snoepje te bemachtigen.

Meeloopmiddagen

Wij organiseren twee meeloopmiddagen voor basisschoolleerlingen die enthousiast geworden zijn over onze school en het leuk vinden om een middag met ons op Het Element mee te lopen.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder