logo

nieuws van het element

Bezoek Wereld van Techniek

maandag 10 oktober 2022 Geen categorie

Onze eerstejaars leerlingen zijn een middag naar het MBO-gebouw aan de Hardwareweg geweest om techniekonderwijs op een andere manier te ervaren. Leerlingen maakten kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek en wat techniek in de wereld voor rol heeft. Dit aan de hand van voorlichting, filmpjes en natuurlijk veel opdrachten maken. Leerlingen hadden de luxe van gehaald en gebracht worden met de bus en konden zich in de goed geoutilleerde ruimte prima vermaken.
Uit de eerste verhalen van leerlingen en docenten kunnen we concluderen dat het een zinvolle, leerzame en onderhoudende middag is geweest. Veel leerlingen zijn met werkstukjes of iets dergelijks naar huis gekomen. Het was een mooie belevenis voor de leerlingen om, in het kader van loopbaanleren, over na te denken en in gesprek te gaan. Is techniek iets voor mij of toch een ander profiel? Op school gaan we bij de beroepsgerichte lessen door met deze oriëntatie. In het portfoliogesprek na de herfstvakantie zal dit zeker terugkomen.

Aanmeldingen

Met 185 aanmeldingen, vanuit groep 8, voor het nieuwe schooljaar hebben we de campagne ‘Ga je mee op ruimtereis’ – ruimte om te leren en ruimte in het nieuwe gebouw – succesvol afgesloten.

Lees verder