logo

nieuws van het element

Aanmeldingen

zaterdag 6 april 2024 Geen categorie

Met 185 aanmeldingen, vanuit groep 8, voor het nieuwe schooljaar hebben we de campagne ‘Ga je mee op ruimtereis’ – ruimte om te leren en ruimte in het nieuwe gebouw – succesvol afgesloten. De komende week zullen zeker nog een paar aanmeldingen binnenkomen. De leerlingen komen uit Amersfoort gevolgd door Leusden, Soest(erberg), Hoogland(erveen), Woudenberg, Baarn, Nijkerk, Eemnes en een enkeling uit een andere provincie vanwege een verhuizing.
Het ondersteuningsteam is nu als de wiedeweerga met de screening van de dossiers aan de slag gegaan om te kijken of vraag en aanbod – kunnen wij de juiste ondersteuning bieden – met elkaar matchen. Op dit moment gaan we uit van negen brugklassen: 4 voor de oriëntatie-, 2 voor de dienstverlening-, 1 voor de techniekroute (of een combinatie) en 2 kader-mavo klassen.
Op woensdag 3 juli ontmoeten we alle eerstejaars. Tot die tijd gaan we eerst alles in kaart brengen, startdocumenten maken en de eerste gesprekken met de nieuwe mentoren plannen. Dank aan alle nieuwe leerlingen en ouders voor het vertrouwen in Het Element.

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder

Project Burgerschap ‘Vanuit onze Vrijheid’

Leerlingen zijn voor het project burgerschap aan de slag geweest met het begrip Vrijheid en zijn als ware historici aan het werk geweest met archiefmateriaal over de opkomst van de NSDAP tot aan de genocide van 6 miljoen Europese Joden, Sinti en Roma.

Lees verder