logo

nieuws van het element

Jeugd- en Cultuurfonds

zaterdag 26 augustus 2023 Het Element

Het is voor kinderen heel belangrijk om mee te kunnen doen aan sport- of cultuuractiviteiten. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en krijgen vaak meer zelfvertrouwen. Heeft u, door welke oorzaak ook, niet genoeg geld om uw kind(eren) lid te laten worden van een club? Dan kan het Jeugd- en Cultuurfonds helpen. Zij betaalt dan de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigdheden zoals kleding of schoenen.

Tot het einde van het jaar loopt er ook een extra project voor zwemles: ‘Nog meer kinderen een zwemdiploma!’ Dit project zal loopt, zolang de gestelde middelen nog toereikend zijn, tot eind 2023. Hieronder een korte opsomming van de soort vergoedingen:

  • Maatwerk voor kinderen met speciale behoeftes qua zwemles
  • Vergoeding voor zwemles voor B- en/of C-diploma’s als we normaliter in een gemeente alleen diploma A-pakketten vergoeden
  • Vergoeding voor zwemles als zwemles normaliter via de gemeente geregeld is, maar het kind net buiten de regeling valt
  • Zwemles voor kinderen met een beperking

Heeft u een kind dat door financiële omstandigheden niet op cultuur/sport of zwemles kan of heeft moeten stoppen met één van deze activiteiten? Dan kunt u via onderstaande mogelijkheden alsnog een aanvraag doen. Als u twijfelt, overleg dan altijd even met het jeugdsportfonds of met de intermediair. Wie weet kunnen we uw kind gewoon helpen.

Voor een aanvraag zijn er 2 mogelijkheden:
1. Ga naar kieseenclub.nl en vul het formulier in.
2. Vraag hulp van een intermediair om de aanvraag te doen. Dit kan via de gymdocent van uw zoon of dochter of via de heer Ham (tham@hetelement.eu)

Foto: Bastiaan Heus

Schoolmaaltijden

Het Element doet mee met het programma Schoolmaaltijden. Met dit programma kunnen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren. Nu alles duurder wordt, kunnen veel ouders extra financiële steun gebruiken.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder