logo

nieuws van het element

Eerste Open Meet and Greet Dag groot succes!

vrijdag 19 januari 2024 Geen categorie

De Ruimtereis (thema van onze open MAG-dag) was een groot succes afgelopen woensdag. Met ruim 185 kinderen van groep 8 en hun ouders is het nog nooit zo druk geweest. Dat was te merken in alle lokalen waar de voorlichtingen en activiteiten plaatsvonden.
Van ‘zweven tussen de planeten’ op de 2e verdieping tot ‘space jam’ in de LED-zaal. De bezoekers wisten ons, na eventueel vragen naar de weg, overal te vinden. Op het drukste moment zag je vanaf de ‘aarde’ overal ‘ruimtewezens’, al dan niet onder begeleiding, rondlopen op weg naar de volgende ‘planeet’. Alsof het de ‘drie-dolle- dagen’ van de Bijenkorf waren.
Veel bezoek is leuk, maar het gaat ook om de inhoud. Wat is ons verhaal? Waar kunnen de toekomstige leerlingen passie en talent laten samenkomen?In de presentatie hebben we ons curriculum verteld en op de praktijkvloeren konden de kinderen zich helemaal uitleven met de vele activiteiten.
Een extra compliment aan onze eigen leerlingen, netjes gekleed in een ‘ruimtereis T-shirt’, die hun taak voortreffelijk oppakten. In de mediatheek werden vele gesprekken gevoerd over de brugklas en de begeleiding die we kunnen bieden. Hier was ook de leerlingenraad aanwezig om haar rol in de school te delen.
Overall heerst een tevreden gevoel bij ons allen. De enquête onder de bezoekers gaf eenzelfde beeld, met een enkele kritische noot en tip voor de volgende open MAG-dag op donderdag 15 februari.

beeld: Free Stock photos by Vecteezy

Finales Olympic Moves

Op 7 juni jl. gingen we met vier teams op pad naar de finales van de grootste landelijke schoolsport- competitie van Nederland: the Olympic Moves.

Lees verder

inleveren boeken

Zoals elk jaar dienen aan het eind van het schooljaar de bij Iddink gehuurde boeken weer ingeleverd te worden. Door de ontwikkelingen in de boekenmarkt gaat Iddink met een herzien inleverproces werken, waarbij de leerling zelf de verpakte boeken tijdens een bepaalde periode inlevert. […]

Lees verder