logo

nieuws van het element

Nieuwbouw Het Element officieel geopend!

zaterdag 2 december 2023 Het Element

Op 30 november 2023 werd het gloednieuwe gebouw van Het Element in Amersfoort feestelijk geopend door enthousiaste leerlingen samen met de wethouder van Onderwijs, Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Zij deden dit met een symbolische handeling: door het indrukken van de startknop daalde een feestelijke confetti-regen neer op de aanwezige genodigden.

Geert Popma, lid van het College van Bestuur van de overkoepelende stichting Meerscholen (waar Het Element onder valt), leidde op het podium een interview met architect André van der Slik van De Zwarte Hond architecten, Egbert-Jan Rots van Rotsbouw, de aannemer verantwoordelijk voor de bouw, en Koen Janssen, de directeur van Het Element.

Ondanks de indrukwekkende omvang van het gebouw wordt het gekenmerkt door een kleinschalige en besloten sfeer, mede dankzij de verdeling in clubhuizen. Architect André van der Slik benadrukte het succes van deze aanpak.

Tijdens het podiumgesprek herinnerde Egbert-Jan Rots zich de uitdagingen die gepaard gingen met het creëren van de bakstenen mozaïeken op de gevel. Hoewel de metselaars een dergelijk project nog nooit gedaan hadden resulteerde hun inspanning in een fantastisch eindresultaat dat nu door iedereen bewonderd kan worden.

Oorspronkelijk kampte de bouw met onvoorziene vertraging, maar dankzij de improvisatie en flexibiliteit van alle betrokkenen kon het nieuwe schooljaar toch succesvol van start gaan in de nieuwbouw, zo verklaarde Koen Janssen, de directeur van Het Element.

Met een druk op de knop wordt de school geopend door leerlingen en wethouder van Onderwijs Nadya Aboyaakoub-Akkouh
wethouder van Onderwijs Nadya Aboyaakoub-Akkouh luistert naar Koen Janssen, directeur van Het Element
Van links naar rechts: Egbert-Jan Rots, Koen Janssen, Geert Popma en André van der Slik
de wethouder van Onderwijs maakt een selfie met de leerlingen
Geert Popma interviewt Koen Janssen
Het Element is officieel geopend!

Keyfobs voor leerjaar 1

In leerjaar 1 gaan de mobieltjes de hele dag, tijdens de lessen en de pauze, in het kluisje van de leerling. Met de Keyfob, die de leerlingen reeds ontvangen hebben of zo snel mogelijk na de vakantie zullen krijgen, kunnen zij hun kluisje openen.

Lees verder

Lekker Eten in ons Schoolrestaurant

Onze restaurantavonden zijn op onze mooie nieuwe locatie terug op de donderdagavond. Kom genieten van het heerlijke 3-gangen menu dat onze leerlingen voor u klaar maken. Wij hopen u weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Lees verder