logo

nieuws van het element

Zij-instroom komt weer los…

donderdag 6 april 2023 Het Element

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom. Deze is ook te vinden op onze website bij: Aanmelden leerjaar 2, 3 en 4.
Alle leerlingen mogen zich welkom voelen bij ons op school. Helaas kunnen we niet altijd een plekje garanderen binnen het profiel naar keuze. Voor alle leerlingen van andere scholen die interesse hebben in onze school, is het daarom extra belangrijk om goed geïnformeerd te raken over welke profielen wij aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld door de filmpjes per profiel op onze website te bekijken. Ook een dagje meelopen is een optie! We wensen alle leerlingen, ook van andere scholen, alvast een goed uiteinde van het schooljaar.

 

Update zij-instroom 

6 april 2023

Voor het schooljaar2023-2024 hebben we plek in de volgende profielen:

leerjaar 2:

Techniek: geen plek
Zorg en welzijn: 10 plekken
Economie en ondernemen: 2 plekken

leerjaar 3:

Techniek: 10 plekken
Horeca, bakkerij en recreatie: 5 plekken
Zorg en welzijn: geen plek, alleen voor het Taalcentrum nog
Economie en ondernemen: 1 plek

De klassengrootte waar we naar streven is gemiddeld 21 per klas per leerjaar, basis en kader beroepsgerichte leerweg gemengd in de klassen. 

Nationale poëzieweek

Afgelopen week was het de nationale poëzieweek met als thema ‘Vriendschap’. Voor ons als vakgroep Nederlands tijd om eens extra aandacht te besteden aan dit cadeautje van de Nederlandse taal.

Lees verder