logo

nieuws van het element

Introductieprogramma leerjaar 1

maandag 7 september 2020 Het Element, Hooglandseweg, Leerjaar 1

Met een gevarieerd introductieprogramma zijn de eerstejaars leerlingen deze week goed gestart. Hoewel ze het op de basisschool al gewend waren, mochten de leerlingen afgelopen woensdag, ook weer in het VO bij elkaar in de klas zitten. Dat was heerlijk. Niet alleen voor de leerlingen, maar zeker ook voor de mentoren en docenten. Eindelijk weer een klas met ‘levend materiaal’ voor je. Daarvoor doen we het toch. Leerlingen helpen en begeleiden op weg naar volwassenheid.

Woensdag een ochtend met ‘opnieuw’ kennis maken, veel informatie, kleding passen voor de beroepsgerichte lessen, aanmelden voor Magister en WIFI, niet onbelangrijk voor het onderwijs en de jeugd. Op de donderdag workshops met Energizers om elkaars namen te leren, samenwerken met een creatieve opdracht, een echte muziek quiz met leerlingen nu al op de dansvloer en een spel met allerlei luister en doe vragen. Leerlingen waren lekker en gezellig bezig. Onderwijl leerden de mentoren en begeleiders de leerlingen beter kennen.

Op vrijdag, in twee groepen, een sportieve afsluiting van de dag. ‘s Morgensvroeg al 80 leerlingen in het nieuwe blauwe Element sport shirt in de aula voor een centrale welkom en instructie. Van daaruit naar ‘allesbal’ op het pannaveldje, taekwondo in de sportzaal, burnergames in de andere sportzaal of estafette-kopieerspel in de aula. Fanatiek, gedisciplineerd en rekening houdend met elkaar, werd de strijd met elkaar aangegaan. Mooi om dit vanaf de zijkant te zien. Als afsluiting (groep 1) of als start (groep2) mochten de leerlingen een gezonde snack (lees: goed gevulde wrap) + flesje water en fruit ophalen, die door de collega’s van HBR en de kantinemedewerkster met zorg opgediend waren. Na deze dag konden alle leerlingen terugkijken op een geslaagde eerste week en genieten van de vrijheid van het weekend. Maandag starten de lessen. Een nieuwe volgende stap en ontdekking van het onderwijs in het voortgezet onderwijs. Aan de hand van de mentoren en docenten gaat ze dit zeker lukken.

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder