logo

nieuws van het element

Coming Out Dag

zondag 10 oktober 2021 Het Element, Hooglandseweg

Dat we elkaar respecteren is één van de vijf pijlers van Het Element. Dat betekent ook dat iedereen welkom is op onze school, ongeacht afkomst, huidskleur, religie of seksuele voorkeur.
Iedereen hoort zich op onze school veilig te voelen om zichzelf te zijn en daar besteden we als GSA extra aandacht aan!
De GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance.
Wij zijn een groep van 11 leerlingen en organiseren onder begeleiding van een aantal docenten elk jaar een paar activiteiten, waaronder ook de Coming Out Dag van aanstaande maandag 11 oktober.  

Hoe we dat doen?
Op Coming Out Dag vragen we iedereen om zoveel mogelijk regenboogkleding te dragen.
Toevallig komt de schoolfotograaf op deze dag alle klassen vastleggen, dus dat komt mooi uit. Hoe bonter, hoe beter!
Zowel leerlingen als docenten kunnen vanaf binnenkomst hun nagels in vrolijke regenboogkleurtjes laten lakken, terwijl er een vrolijke muzikale playlist (samengesteld door de GSA) op de achtergrond klinkt.
Daarnaast is de school versierd met vlaggenlijnen en posters.
En heb je onze nieuwe vlag al trots zien wapperen aan de vlaggenmast?  Vandaag hebben we deze na schooltijd met elkaar opgehangen. We zouden het ontzettend leuk vinden als je hier maandag in de klas ook eventjes aandacht aan kan schenken. 

Mocht je meer willen weten over de GSA of mochten leerlingen zich daarvoor willen aanmelden, dan kan dat via het volgende emailadres: gsa@hetelement.eu.
En vanaf heden komt er ook een Instagram account voor de mensen die het leuk vinden om onze activiteiten online te volgen: gsa_hetelement.  

Huiswerkbegeleiding

Het Element wil een aantal leerlingen de mogelijkheid bieden om extra hulp te krijgen bij het maken van huiswerk, eventuele leerachterstanden in te halen, of zich beter voor te bereiden op toetsmomenten.

Lees verder

GROUP 8 4 TALENT!

Op vier donderdagmiddagen in januari/februari nodigen we leerlingen uit om een lesprogramma te volgen samen met kinderen van andere basisscholen.

Lees verder