logo

nieuws van het element

Future Skills Leaphy

dinsdag 10 maart 2020 Het Element, Hooglandseweg, Kaliumweg

Afgelopen vrijdag 21 februari hebben we met Future Skills robotjes van Leaphy gebouwd en geprogrammeerd.

Wie kan samenwerken en thuis is in programmeren en techniek, heeft brede kansen op de arbeidsmarkt.
Robotica is voor leerlingen een prachtige manier om in deze vaardigheden te groeien.
Stichting Leaphy wil daarom zoveel mogelijk leerlingen en docenten de ruimte geven om met robotica te werken.
Tijdens Future Skills zijn alle eerste jaars hier al in aanraking mee gekomen, maar nu zijn de echte fanatiekelingen een hele dag hiermee aan de gang geweest.
De sfeer was de hele dag geweldig. De 50 leerlingen van beide locaties gingen gezamenlijk aan het werk. Alsof ze elkaar al jaren kenden. Bij vragen konden ze terecht bij de docenten van future skills of bij de geweldige begeleiding van Roeland Smith van Leaphy en een paar zeer kundige leerlingen van het Corderius die hem kwamen helpen.
Als eerste moesten ze hun robot zelf in elkaar zetten. Dat was echt een behoorlijke klus, maar toen dat klaar was konden ze aan de gang met het programmeren van de Leaphy.
Aan het eind van de dag reden er vele Leaphy robotjes door het lokaal en waren de leerlingen trots op hun zelf gebouwde werk. Dankzij subsidie van de provincie Utrecht ‘aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt’ mochten ze hun eigen gebouwde robot zelfs mee naar huis nemen. Gaaf toch?
Hier onder ziet u wat leuke foto’s van deze geweldige dag.

Meer info vind je op https://www.leaphy.nl/mbovmbo-project.html

Zij-instroom komt weer los…

Rond deze tijd van het jaar gaat op allerlei scholen het proces spelen rondom cijfers, rapporten, tekortpunten enz. Het Element heeft een duidelijk procedure rondom de zij-instroom.

Lees verder