logo

nieuws van het element

Leerlingen Taalcentrum naar het Theater!

dinsdag 4 april 2023 Het Element, Taalcentrum

De leerlingen van het Taalcentrum zijn naar de theatervoorstelling “En toen… ” geweest opgevoerd in het Herman van Veen Arts Center. Hieronder een drietal recensies van onze leerlingen:

 

Recensie door Manuela:

En toen…

Cast: Sara Leemans, Gaetane Bouchez, Esmee Pieters, Lieke Meijers, Naima en Willianne Liemborg

Het toneelstuk vertelt het verhaal van ¨Sjeherazade¨.
Er waren twee meisjes die beste vriendinnen waren en die op een theaterschool zaten en ze wilden de rol van Sjeherazade spelen, maar alleen een van de meisjes zou de rol krijgen.
Er was ook een meisje (Naima) die altijd baantjes moest zoeken om een beetje geld te verdienen, maar dat meisje wilde ook naar die school, maar ze mocht niet van haar vader, omdat ze moslim was. Ze ging naar die school om te werken als interieurverzorger.
Op een dag heeft de directrice van die school haar gehoord en ze merkte dat zij veel talent had.  
Aan het eind van het verhaal krijgt Naima de rol van Sjeherazade.
Ik vond het heel leuk, ze zongen, hebben in andere talen gepraat en het was ook grappig.  

 

Recensie door Favour:

En toen…
Toneelstuk bij Herman van veen Art center.
Inhoud: De voorstelling ging vooral over het verhaal van duizend en een nacht. Vijf vrouwen wilden graag een rol hebben in een toneelstuk, vooral Naima een meisje die bij het theater werkt als schoonmaakster. Zij wilde graag een actrice worden, maar in haar cultuur mogen vrouwen niet buiten hun huizen zingen of dansen en zeker niet voor het publiek, maar dat gaat Naima niet stoppen. Krijgt ze uit eindelijk de rol of gaat ze gewoon doen wat mensen willen dat ze wel doet?

Mening: Ik vond de voorstelling heel erg leuk er werd veel gezongen en gedanst en er werd ook veel Frans gepraat, maar je hoeft toch geen frans te weten zodat je een toneelstuk kan begrijpen.
**********
Ik geef de voorstelling een tien, want ik zag daar veel passie en ik hoorde mooie stemmen het was allemaal te mooi om iets minder dan een acht te geven.

 

Recensie door Queen:

En toen…
Het verhaal ging eigenlijk over veel dingen, maar ik ga het eerst hebben over een meisje dat Naima heet. Naima was net in Nederland met haar familie verhuisd en ze heeft alle mogelijke baantjes gedaan maar haar droom was om een actrice te worden en haar hobby was dansen. Naima was een moslim en ze hield van dansen maar haar familie hield er niet van. Ik ben niet zeker of ze is doorgegaan met dansen.
Mijn eigen mening of dit verhaal van Naima is dat iedereen mag doen wat ze willen.

De tweede voorstelling
Het ging over een koning die een vrouw had, een als zijn vrouw geen goed verhaal vertelde moest hij haar vermoorden. Dus op een dag vertelde zijn vrouw hem een saai verhaal daardoor heeft hij haar vermoord sinds die dag ging hij met alle meisjes en rijke vrouwen samen in bed gaan en hij heeft allemaal vermoorden daarom heet het verhaal duizend en een nacht.
Ik heb geen mening over dit voorstelling want ik vond het een beetje saai.

Mijn Mening
Ik vond de voorstelling niet zo leuk of belangrijk voor mij want ik snapte daar niks van. Maar ik ben blij dat ik daar ben geweest want het was eigenlijk mijn eerst keer om naar een voorstelling te zien.
En ik geef de voorstelling een 4/10 want ik vond het niet zo leuk daardoor geef ik het een 4.
Ik vond de muziek en dans echt leuk en de meisjes die daar waren vond ik echt mooi.