logo

nieuws van het element

Filmproject Ithaka op Het Taalcentrum

donderdag 18 maart 2021 Het Element, Taalcentrum

Ieder jaar doet het Taalcentrum mee met het filmproject Ithaka. Dit jaar zelfs met 7 klassen!

Tijdens Ithaka Filmt maak je in drie dagen je eigen korte film. Met de hulp van professionele filmmakers en met professionele apparatuur krijgen de leerlingen alle tools om een eigen verhaal te bedenken, op te nemen en te monteren. Blinkt een groep tijdens het project uit met zijn creativiteit of talent? Dan krijg deze groep de kans om nog een film te maken die vertoond wordt op het Nederlands Filmfestival!

Tijdens het project zijn de leerlingen van 8.30 tot 16 uur op school en op locatie bezig. De leerlingen gaan als echte professionals aan het werk! Cameramannen en cameravrouwen, acteurs, schrijvers, geluidsmensen…Voor iedereen is er een rol.
Twee dagen zijn ze op een andere locatie dan de school aan de slag. De leerlingen verzamelen eerst op school en samen met hun mentor gaan ze naar de andere locatie. Dit is op 5 minuten fietsafstand of 15 minuten lopen.
De derde dag, de montagedag, vindt weer plaats op het Taalcentrum waar aan het eind van de dag de film vertoond wordt aan een geselecteerd publiek.

De projectdagen
22 maart t/m 24 maart klas K
24 maart t/m 26 maart klas B
29 maart t/m 31 maart klas E+H
31 maart t/m 2 april klas C
12 april t/m 14 april klas I
14 april t/m 16 april klas J

De leerlingen zijn in de week voor hun project in de klas al bezig met de voorbereidingen.
De school komt vol te hangen met filmposters.
We hebben er zin in!
Meer info is ook te vinden op de website : https://www.commonframes.nl/ithaka-filmt/

Uiteraard houden we rekening met de huidige regels vanwege Corona. De leerlingen moeten er ook zelf goed aan denken om hun mondkapje op te doen en hun handen regelmatig schoon te maken. Is een leerling echt ziek? Bijvoorbeeld koorts en hoesten? Dan moet de leerling zich laten testen op Corona en zich telefonisch ziekmelden. We hopen natuurlijk dat dat niet nodig is. Tijdens het project streven we zoveel mogelijk naar anderhalve meter afstand tussen elkaar.

Wij vinden het logisch dat leerlingen geen andere afspraken maken onder schooltijd.
Houdt u er rekening mee dat de lesdag tot 16 uur duurt.

Als u nog vragen heeft, kun u altijd contact opnemen met de mentor van uw zoon/dochter.

Met vriendelijke groet,
Namens alle mentoren

Zomervakantie: Intake-afspraak maken blijft mogelijk

Van maandag 19 juli tot en met maandag 23 augustus is Het Taalcentrum gesloten.  Wilt u een afspraak maken voor een intake, stuurt u dan een mail naar:   Info-taalcentrum@hetelement.eu    Dit kan ook via het contactformulier op de site.  Vermeld in de mail de volgende zaken:  Voor- en achternaam nieuwe leerling  Geboortedatum  Geboorteland  Datum aankomst in Nederland  […]

Lees verder

Nieuwe schooljaar 2021-2022

De school is gesloten van maandag 19 juli tot en met maandag 23 augustus. De leerlingen worden dinsdag 31 augustus van 13 tot 14.30 uur op school verwacht. Die dag horen ze in welke klas ze geplaatst zijn. Namens het hele docententeam wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie! Thalita van Basten Afdelingsleider Taalcentrum

Lees verder