logo

nieuws van het element

Filmproject Ithaka op Het Taalcentrum

donderdag 18 maart 2021 Het Element, Taalcentrum

Ieder jaar doet het Taalcentrum mee met het filmproject Ithaka. Dit jaar zelfs met 7 klassen!

Tijdens Ithaka Filmt maak je in drie dagen je eigen korte film. Met de hulp van professionele filmmakers en met professionele apparatuur krijgen de leerlingen alle tools om een eigen verhaal te bedenken, op te nemen en te monteren. Blinkt een groep tijdens het project uit met zijn creativiteit of talent? Dan krijg deze groep de kans om nog een film te maken die vertoond wordt op het Nederlands Filmfestival!

Tijdens het project zijn de leerlingen van 8.30 tot 16 uur op school en op locatie bezig. De leerlingen gaan als echte professionals aan het werk! Cameramannen en cameravrouwen, acteurs, schrijvers, geluidsmensen…Voor iedereen is er een rol.
Twee dagen zijn ze op een andere locatie dan de school aan de slag. De leerlingen verzamelen eerst op school en samen met hun mentor gaan ze naar de andere locatie. Dit is op 5 minuten fietsafstand of 15 minuten lopen.
De derde dag, de montagedag, vindt weer plaats op het Taalcentrum waar aan het eind van de dag de film vertoond wordt aan een geselecteerd publiek.

De projectdagen
22 maart t/m 24 maart klas K
24 maart t/m 26 maart klas B
29 maart t/m 31 maart klas E+H
31 maart t/m 2 april klas C
12 april t/m 14 april klas I
14 april t/m 16 april klas J

De leerlingen zijn in de week voor hun project in de klas al bezig met de voorbereidingen.
De school komt vol te hangen met filmposters.
We hebben er zin in!
Meer info is ook te vinden op de website : https://www.commonframes.nl/ithaka-filmt/

Uiteraard houden we rekening met de huidige regels vanwege Corona. De leerlingen moeten er ook zelf goed aan denken om hun mondkapje op te doen en hun handen regelmatig schoon te maken. Is een leerling echt ziek? Bijvoorbeeld koorts en hoesten? Dan moet de leerling zich laten testen op Corona en zich telefonisch ziekmelden. We hopen natuurlijk dat dat niet nodig is. Tijdens het project streven we zoveel mogelijk naar anderhalve meter afstand tussen elkaar.

Wij vinden het logisch dat leerlingen geen andere afspraken maken onder schooltijd.
Houdt u er rekening mee dat de lesdag tot 16 uur duurt.

Als u nog vragen heeft, kun u altijd contact opnemen met de mentor van uw zoon/dochter.

Met vriendelijke groet,
Namens alle mentoren

Meivakantie

De school is gesloten van maandag 26 april tot en met zondag 9 mei 2021 Vanaf maandag 10 mei is de school weer bereikbaar vanaf 7.30 uur. Heeft u een vraag of wilt u een leerling aanmelden? Dan kunt u uw vraag mailen naar: info-taalcentrum@hetelement.eu

Lees verder

Onderzoek uitstroom

Onderzoek naar uitstroom vroegere leerlingen Taalcentrum De gemeente Amersfoort en het Taalcentrum onderzoeken waar leerlingen van het Taalcentrum terecht komen als ze daar uitstromen. Er wordt gekeken welke scholen ze daarna bezoeken, of ze een startkwalificatie behalen of dat ze al werk hebben gevonden. Het gaat om de leerlingen die in de schooljaren 2016-2017, 2017-2018, […]

Lees verder