logo

nieuws van het element

De sportcompetitie gedurende het online werken!

vrijdag 19 februari 2021 Het Element, Taalcentrum

In week 3 tot en met week 7 kon een groot gedeelte van de leerlingen van het Taalcentrum mee doen aan de sportcompetitie. Op de laatste week na werden er elke week drie sportfilmpjes met de leerlingen gedeeld. Leerlingen konden deelnemen aan de sportcompetitie door zelf een filmpje terug te sturen naar de sportdocent.
Vanaf het begin van de competitie was er, uit bijna elke klas, een clubje zeer actieve leerlingen dat hieraan deelnamen. De ene leerling stuurde een filmpje op dat precies voldeed aan de criteria en weer een ander stuurde een verlengde versie met alle drie de moeilijkheidsvariaties van het filmpje op. Sommige leerlingen werden naarmate de competitie vorderde heuse vloggers en weer anderen deden de filmpjes samen met familieleden.
Daarnaast zochten de leerlingen actief contact. Zo waren er leerlingen die de sportdocent wekelijks belden: ‘’Meneer, ik heb geen balletje. Waar kan ik het dan mee doen?’’ of ‘’Meneer, is het goed als ik alle drie de vormen van het filmpje doe voor extra punten?’’. Naarmate de weken vorderde ging ook het puntenaantal en rol spelen; ‘’Meneer, hoeveel punten heb ik nu? En op welke plek sta ik nu?’’.
Ondanks deze bijzondere tijd kijken de sportdocenten, en wij hopen de leerlingen die hieraan deelgenomen hebben ook, terug op een tijd waarin we met elkaar contact, plezier en ontspanning hadden. Waarin de leerlingen zichzelf lieten zien, de uitdaging met zichzelf aangingen door een passende activiteit te doen waarmee ze meestreden naar die felbegeerde klassenprijs- en/of zelfs de hoofdprijs van school!
De winnaars zijn:  3e plaats Furtuna (zij wilde niet op de foto)

Alle filmpjes zijn nog te zien op: https://hetelement.eu/taalcentrum/sport-in-de-coronacrisis-2021/

Sportieve groet,
Erik en Aswin

Meivakantie

De school is gesloten van maandag 26 april tot en met zondag 9 mei 2021 Vanaf maandag 10 mei is de school weer bereikbaar vanaf 7.30 uur. Heeft u een vraag of wilt u een leerling aanmelden? Dan kunt u uw vraag mailen naar: info-taalcentrum@hetelement.eu

Lees verder

Onderzoek uitstroom

Onderzoek naar uitstroom vroegere leerlingen Taalcentrum De gemeente Amersfoort en het Taalcentrum onderzoeken waar leerlingen van het Taalcentrum terecht komen als ze daar uitstromen. Er wordt gekeken welke scholen ze daarna bezoeken, of ze een startkwalificatie behalen of dat ze al werk hebben gevonden. Het gaat om de leerlingen die in de schooljaren 2016-2017, 2017-2018, […]

Lees verder