logo

nieuws van het element

De sportcompetitie gedurende het online werken!

vrijdag 19 februari 2021 Het Element, Taalcentrum

In week 3 tot en met week 7 kon een groot gedeelte van de leerlingen van het Taalcentrum mee doen aan de sportcompetitie. Op de laatste week na werden er elke week drie sportfilmpjes met de leerlingen gedeeld. Leerlingen konden deelnemen aan de sportcompetitie door zelf een filmpje terug te sturen naar de sportdocent.
Vanaf het begin van de competitie was er, uit bijna elke klas, een clubje zeer actieve leerlingen dat hieraan deelnamen. De ene leerling stuurde een filmpje op dat precies voldeed aan de criteria en weer een ander stuurde een verlengde versie met alle drie de moeilijkheidsvariaties van het filmpje op. Sommige leerlingen werden naarmate de competitie vorderde heuse vloggers en weer anderen deden de filmpjes samen met familieleden.
Daarnaast zochten de leerlingen actief contact. Zo waren er leerlingen die de sportdocent wekelijks belden: ‘’Meneer, ik heb geen balletje. Waar kan ik het dan mee doen?’’ of ‘’Meneer, is het goed als ik alle drie de vormen van het filmpje doe voor extra punten?’’. Naarmate de weken vorderde ging ook het puntenaantal en rol spelen; ‘’Meneer, hoeveel punten heb ik nu? En op welke plek sta ik nu?’’.
Ondanks deze bijzondere tijd kijken de sportdocenten, en wij hopen de leerlingen die hieraan deelgenomen hebben ook, terug op een tijd waarin we met elkaar contact, plezier en ontspanning hadden. Waarin de leerlingen zichzelf lieten zien, de uitdaging met zichzelf aangingen door een passende activiteit te doen waarmee ze meestreden naar die felbegeerde klassenprijs- en/of zelfs de hoofdprijs van school!
De winnaars zijn:  3e plaats Furtuna (zij wilde niet op de foto)

Alle filmpjes zijn nog te zien op: https://hetelement.eu/taalcentrum/sport-in-de-coronacrisis-2021/

Sportieve groet,
Erik en Aswin

Zomervakantie: Intake-afspraak maken blijft mogelijk

Van maandag 19 juli tot en met maandag 23 augustus is Het Taalcentrum gesloten.  Wilt u een afspraak maken voor een intake, stuurt u dan een mail naar:   Info-taalcentrum@hetelement.eu    Dit kan ook via het contactformulier op de site.  Vermeld in de mail de volgende zaken:  Voor- en achternaam nieuwe leerling  Geboortedatum  Geboorteland  Datum aankomst in Nederland  […]

Lees verder

Nieuwe schooljaar 2021-2022

De school is gesloten van maandag 19 juli tot en met maandag 23 augustus. De leerlingen worden dinsdag 31 augustus van 13 tot 14.30 uur op school verwacht. Die dag horen ze in welke klas ze geplaatst zijn. Namens het hele docententeam wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie! Thalita van Basten Afdelingsleider Taalcentrum

Lees verder