logo

nieuws van het element

Leerlingen Taalcentrum begeven zich op glad ijs!

dinsdag 12 maart 2024 Taalcentrum

Donderdag 7 maart zijn we met leerlingen van het Taalcentrum 1 en 3 gaan schaatsen!
De leerlingen zijn ’s ochtends vroeg in 5 bussen naar de “Vechtse banen’ in Utrecht gereden. De foto’s en daarnaast het verslag van Lila geven een goed beeld van de geslaagde dag. De dag is georganiseerd in het kader van het vak Burgerschap.

Gisteren (7 maart 2024) gingen ongeveer 300 leerlingen van het TC Het Element Amersfoort samen met hun mentors schaatsen. Drie kwart van de leerlingen hadden nog nooit in hun leven geschaatst, dus dit was een grote uitdaging voor ze allemaal. Maar het is wel een leuke dag geworden.

Om 8 uur kwamen de bussen op school en samen zijn ze allemaal naar De Vechtsebanen Sports & Businesscampus in Utrecht gegaan. De reis was niet zo lang maar samen hebben zij het nog korter gemaakt. Toen ze daar kwamen gingen ze gelijk hun schaatsen aantrekken en zo snel mogelijk naar de ijsbaan. Bijna niemand kon schaatsen, iedereen ging minstens een keer vallen, maar toch gaf niemand op… De tijd liep ze waren steeds aan het leren, steeds aan het vallen en steeds gingen ze weer opstaan. Aan het eind van de dag had de helft van hen al geleerd om te schaatsen, omdat als ze gingen vallen dan stonden ze snel op en ze probeerden het opnieuw.

Dus denk jij ook even na! Als je gaat vallen, sta dan snel op; als iets misgaat, probeer het nog een keer. Misschien lukte het jou nu niet, maar volgende keer gaat het wel lukken.

Lila, leerling ISK Het Element Amersfoort

2 video’s: Met vallen en opstaan (en een flink portie doorzettingsvermogen) hebben de leerlingen in één dag schaatsen geleerd.