logo

nieuws van het element

leerlingen ruilen voor Save the Children

donderdag 25 augustus 2022 Taalcentrum

Docent Jetske Rietveld heeft met haar klas een geweldig ruilproject opgezet. Leerlingen van het Taalcentrum hebben door slim te ruilen een mooie opbrengst behaald, die zij gedoneerd hebben aan Save the Children.

Jetske vertelt: “Door een filmpje op internet van een dame die een ruilproject begon met een haarspeldje en uiteindelijk met een huis eindigde ben ik op het idee van dit project gekomen. Het leek me leuk om dit ook met de klas te doen, om de leerlingen zo ook buiten school te laten leren.
Zo moesten ze voor dit project natuurlijk wel contact maken met Nederlandse mensen. Op die manier konden ze hun spreekvaardigheid (Nederlands) oefenen, moesten ze keuzes maken (is het wel slim om dit product voor dat product te ruilen), ze leerden een planning maken, want ze moesten een minimaal aantal keer ruilen in een beperkte tijd. Ze organiseerden gezamenlijke ruiltripjes en ze moesten hun verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de vrijheid die ze van mij kregen.
De leerlingen legden al hun ‘ruils’ vast op een online prikbord d.m.v. foto’s, tekst en video’s. Hiermee oefenden zij hun ict-vaardigheden, spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid.
Binnen de deadline moesten ze het laatste product dat ze in handen hadden proberen te verkopen via Marktplaats, Facebook, Instagram enz. Zo leerden ze advertenties schrijven, onderhandelen en ook weer contact maken in het Nederlands”

Zie hier het verslag van het project op de website van Save the Children.

 

Iedere leerling kreeg een persoonlijk bedankje van Save the Children
Save the Children heeft een certificaat aan de klas uitgereikt waar het mooie bedrag op vermeld staat.