logo

nieuws van het element

Basketbaltoernooi TC1

vrijdag 27 april 2018 Het Element, Taalcentrum, Taalcentrum 1

Vrijdag 27 april was het zover: het basketbal toernooi!

De afgelopen weken werden er – in aanloop naar het toernooi – basketbal clinics verzorgd door spelers van de Crackerjacks.
Hierin leerden de leerlingen passen, dribbelen, schieten en dit combineren in het partijspel.
Enthousiaste leerlingen konden zich vervolgens inschrijven voor het toernooi, en zo kon het beginnen.

De teams waren ingedeeld, en er werden drie groepen gemaakt: ’s Ochtends trapten de jongere jongens het toernooi af. Vervolgens waren de oudere jongens aan de beurt, en ’s middags waren het de meisjes die mochten laten wat ze kunnen.
Hoewel het erg warm was in de gymzaal, leed het fanatisme er niet onder. Iedereen streed hard voor de punten, en het was op een sportieve manier een succesvol en leuk toernooi.
De trotse winnaars kregen hun welverdiende medailles, en ook werd er bij elke groep nog een speciale medaille uitgereikt voor “mooiste actie van het toernooi”. De winnaars hiervan varieerden van het maken van een weergaloze goal tot een zeer sportieve (re)actie, die allen met applaus werden ontvangen.

Moe maar voldaan keerden de basketballers huiswaarts, om te kunnen genieten van hun meivakantie.
Het was een geslaagde sportdag!

Tjard van der Snoek
Docent Lichamelijke Opvoeding

Uitzwaailied

Door de corona-regels konden we niet op de normale manier afscheid van jullie nemen.Daarom maakten we speciaal voor jullie deze video.Geniet ervan!

Lees verder

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder