logo

Gezonde school, bewegen & sport

Trots zijn we er op dat Het Element het vignet Bewegen & Sport heeft mogen ontvangen. Hulde aan de werkgroep. Hiermee leveren we wederom een bijdrage aan de Gezonde School. We zijn al een rookvrije school, een alcohol en drugs vrije school. Nu ook aandacht voor extra bewegen. Naast de sportlessen op het rooster bieden we ook buitenschoolse activiteiten aan. Zoals freerunning, badminton, fitness, kickboksen en freestyle voetbal. Daarnaast werken we samen met het jeugdsportfonds die kan ondersteunen in het zoeken naar een sport en we hebben jaarlijks het schoolontbijt in leerjaar 1 en 2.
In dit filmpje vertelt directeur Koen Janssen er meer over:

Sportdag klas 1 en 2

Alle leerlingen van klas 1 en 2 begonnen dit schooljaar met een sportief programma. Ze konden daarbij kennismaken met de nieuwe klas en de mentor(en). Wat een leuke dagen waren dit!

De leerlingen gingen op pad met hun eigen klas. In de twee gymzalen kregen ze een clinic Teakwondo en Burnergames. De laatste zijn fanatieke spelletjes met de hele klas.
Helaas, door de regen ging het spel ‘Allesbal’ voor leerjaar 2 buiten op het schoolplein niet door. In plaats daarvan zijn we met de paraplu’s boven ons hoofd naar APWC gewandeld. Hier krijgen alle leerlingen buiten les tijdens gym. Leerjaar 1 kon op het pannaveldje op vrijdag wel alles met een bal doen in de buitenlucht. In de aula was er nog het grote estafette kopieerspel. Hier werd hun snelheid, teamwork en geheugen getest.

Gezonde Snack
Onze collega’s van de HBR hadden in de keuken een lopend buffet voorbereid. Waarbij de leerlingen zelf een heerlijke en gezonde wrap konden maken. En met een smoothie van yoghurt, aardbeien en sinaasappelsap, konden ze hun dorst weer lessen.

Gezonde school

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald.
Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Bewegen en Sport. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in voor leerlingen: lessen sport op het rooster, Project Maki (stimuleren van bewegen en sport), Het Element Actief sportdagen (gezonde snacks maken, voetbal, softbal, waterdag, atletiek en basketbal), externe sportdagen (streetball, sprint challenge en Olympic Moves). Docenten gaan jaarlijks naar de landelijke studiedag en scholen zich in EHBO.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.