logo

Sportkanjers Het Element geplaatst voor Olympic Moves

Olympic Moves is het schoolsportprogramma om jongeren enthousiast te maken voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten te bezorgen. Olympic Moves, een initiatief van KVLO en NOC*NSF, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land. 

DE GROOTSTE SCHOOLSPORTCOMPETITIE VAN NL

De Olympic Moves Finaledag is 7 juni as. op Papendal, leerlingen van Het Element hebben zich voor deze finaledag via de regiofinales geplaatst met de volgende sporten:

  • Streetdance klas 1-2-3
  • Zaalvoetbal j. klas 3-4
  • Veldvoetbal j. klas 3-4
  • Dodgeball gem. klas 3-4 

We wensen onze sporters 7 juni veel plezier en succes!

Volg Olympic Moves ook op

Gezonde school, bewegen & sport

Trots zijn we er op dat Het Element het vignet Bewegen & Sport heeft mogen ontvangen. Hulde aan de werkgroep. Hiermee leveren we wederom een bijdrage aan de Gezonde School. We zijn al een rookvrije school, een alcohol en drugs vrije school. Nu ook aandacht voor extra bewegen. Naast de sportlessen op het rooster bieden we ook buitenschoolse activiteiten aan. Zoals freerunning, badminton, fitness, kickboksen en freestyle voetbal. Daarnaast werken we samen met het jeugdsportfonds die kan ondersteunen in het zoeken naar een sport en we hebben jaarlijks het schoolontbijt in leerjaar 1 en 2.
In dit filmpje vertelt directeur Koen Janssen er meer over:

Gezonde school

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald.
Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Bewegen en Sport. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in voor leerlingen: lessen sport op het rooster, Project Maki (stimuleren van bewegen en sport), Het Element Actief sportdagen (gezonde snacks maken, voetbal, softbal, waterdag, atletiek en basketbal), externe sportdagen (streetball, sprint challenge en Olympic Moves). Docenten gaan jaarlijks naar de landelijke studiedag en scholen zich in EHBO.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.