logo

nieuws van het element

Portfolioweek

maandag 4 november 2019 Het Element

We zijn ondertussen alweer ruim over de helft van de eerste periode en dat betekent dat binnen niet al te lange tijd de portfolioweek er weer aan komt! Van 4 t/m 8 november a.s. staat er weer een tal van mooie activiteiten gepland waarover wij als portfolioweekcoördinatoren u graag inlichten. De mentoren zijn druk bezig met het plannen van prachtige activiteiten waarvan de eerste al vaststaan.
Voor de eerste klassen op de Hooglandseweg staat op vrijdag het nationaal schoolontbijt gepland. Dit wordt gebruikt als aansporing om de leerlingen te laten zien hoe belangrijk (en lekker) een goed ontbijt is.
Voor de tweede klassen techniek zijn we aan het proberen contacten te leggen met grote technische bedrijven in Amersfoort. Het idee hiervan is dat de leerlingen dan bedrijfsbezoeken of in latere jaren zelfs stage kunnen lopen bij deze bedrijven. Dit lijkt vooralsnog te lukken en het zou een fantastische mogelijkheid zijn om de leerlingen per profiel een kijkje te laten nemen binnen hun branche. Zo zien zij hoe een echte dag er uitziet in hun toekomst.
De derde klas leerlingen gaan de eerste portfolioweek en de week daarna op stage. Hierin zullen zij twee weken lang full time (dus een volledige 40-urige werkweek) meelopen in de branche die zij op school als richting gekozen hebben. Vanwege deze stage zal het portfoliogesprek op donderdag 21 november houden in plaats van op 7 november, waarop de gesprekken voor leerjaar 1 en 2 plaatsvinden.
De vierdejaars zullen zoals gewoonlijk op de dinsdag en donderdag op stage of het MBO zijn. Daardoor vallen hun portfoliogesprekken ook op een andere dag. U zult hier tijdig over geïnformeerd worden. Vergeet u niet er rekening mee te houden dat ouders verplicht aanwezig dienen te zijn bij het eerste portfoliogesprek? Graag tot ziens bij de gesprekken!

Ellen de Graaf, Maarten Halfwerk, Ian van Honschoten, Sven Onland, Jorrit Schrijer en Jeroen Wind, Portfolioweekcoördinatoren

Talenttijd sport op het Element

Ben jij op zoek naar een opleiding waar je sport en leren kan combineren dan is talenttijd-sport echt wat voor jou. Naast de 2 uur bewegen en sport met je eigen klas heb je nog eens 2 uur sport en bewegen op de woensdagmiddag. Tijdens de 2 uur talenttijd-sport op de woensdagmiddag besteed je extra […]

Lees verder

Verbouwing Techniek Hooglandseweg

In verband met de nieuwbouwplannen op de locatie Kaliumweg zullen op korte termijn alle lessen techniek van het gehele Element op de Hooglandseweg gegeven worden. Om de leerlingen goed te kunnen bedienen en ook om technieklessen te kunnen geven, die aansluiten bij wat er straks in de praktijk nodig is, is het machinepark van de […]

Lees verder