logo

nieuws van het element

Zaalvoetbaltoernooi

vrijdag 31 januari 2020 Het Element, Taalcentrum

Vrijdag 31 januari is het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi op het Taalcentrum gehouden.

Dit jaar resulteerde het in zo veel aanmeldingen dat het toernooi in twee gymzalen gespeeld moest worden. Maar liefst 76% van de leerlingen had zich opgegeven om mee te strijden voor die fel begeerde, gouden medaille.
Dit jaar begonnen de leerlingen al in oktober te vragen wanneer het voetbaltoernooi zou plaatsvinden. Er werd in de lessen extra voetbaltraining gegeven en de leerlingen kregen steeds meer zin in het toernooi! Zowel jongens als meisjes deden fanatiek mee.
Er zijn die dag erg spannende en ook zeker sportieve wedstrijden gespeeld. De teams, ingedeeld op lengte, geslacht en leeftijd, waren aan elkaar gewaagd. Uitslagen waren moeilijk te voorspellen. Er waren dan ook verrassende winnaars! Hieronder zie je de winnaars in de diverse categorieën.
Gefeliciteerd allemaal!

Inspiratieles

Twee weken geleden heeft een gastdocente een inspiratieles gegeven in klas L over de challenge ‘Creating space for children’ van Vakkanjer Scout. Leerlingen moesten in groepjes een ontwerp maken van een Cruyff-court: een ruimte buiten op straat of op een schoolplein waar kinderen kunnen spelen. De gastdocente koos het groepje met het beste ontwerp en […]

Lees verder

Schaaktoernooi

Woensdag 12 februari was een spannende dag voor 6 leerlingen van het Taalcentrum. Ze deden mee aan het schaaktoernooi voor middelbare scholen in Amersfoort.  Er deden 13 teams mee. In veel teams zaten leerlingen die op een schaakclub zitten en dus elke week oefenen. Onze leerlingen hebben het prima gedaan. Ze hebben 12 wedstrijden gespeeld, […]

Lees verder