logo

nieuws van het element

Zaalvoetbaltoernooi Taalcentrum 1

dinsdag 5 februari 2019 Het Element, Taalcentrum 1

“Meester, meester! Wanneer gaan we beginnen met het oefenen voor het voetbaltoernooi?”
Dit is zomaar één van de vele vragen die zowel voor als na de kerstvakantie over het zaalvoetbaltoernooi werden gesteld.
Vanaf de kerstvakantie tot aan het toernooi is er aandacht besteed aan het passen, het dribbelen, het aannemen enz. En dan eindelijk is het zover: 25 januari. Dé dag van hét zaalvoetbaltoernooi in ‘De Kuip’.
De deelneemster en deelnemers stonden al vroeg klaar om te beginnen. De laatste wijzigingen en tactieken werden nog besproken en het toernooi kon van start. De voetballers werden aangemoedigd door “de supporters”, er werd sportief gespeeld, er werd om de winst gestreden, soms werd er een gele kaart uitgereikt (lees: 1 minuut time-out) en vragen als “Meester, als Ajax nu verliest, kunnen wij dan nog in de finale komen?” werden zeer regelmatig gesteld.
Kortom, er werd enorm naar het zaalvoetbaltoernooi toegeleefd en op de dag zelf was het, door de spannende wedstrijden, een waar feest!

Sportieve groet Erik van der Moolen en Aswin Braal

TC1 krijgt planten

Mevrouw Silvia van Schaik heeft een buurman die een bedrijf heeft dat presentaties verzorgt (Merlijn). Buurman Ivo had onlangs wat planten over na een opdracht en was zo sympathiek om die aan het Taalcentrum te schenken. 7 februari kwam hij ze brengen en ze werden dankbaar in ontvangst genomen.De planten hebben hun weg gevonden door […]

Lees verder

Opening schoolbibliotheek

Op donderdagmiddag 29 november hebben we onze nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend. Onze leescoördinator hield eerst een korte toespraak. Hij benadrukte dat deze bieb vooral het leesplezier van de leerlingen wil bevorderen. Daarna werd een fragment voorgelezen door Zuzana, de winnares van de voorleeswedstrijd 2018. Aansluitend konden de aanwezige docenten en genodigden onder het genot van […]

Lees verder