logo

nieuws van het element

Voorleeswedstrijd 2019

donderdag 16 mei 2019 Het Element, Taalcentrum 1

Finale voorleeswedstrijd Taalcentrum 1

Donderdag 16 mei mocht ik deel uit maken van de jury van de finale van de voorleeswedstrijd. In tien groepen is de weken daarvoor aandacht besteedt aan voorlezen en is er een wedstrijd gehouden in de klassen. Wie is de beste voorlezer van de klas?
De tien winnaars zaten met hun oefenmaatje in een kring. Om de beurt mochten ze hun stukje voorlezen. Naast mij bestond de jury uit Jessica, zij werkt in de bibliotheek en Zuzana, de winnares van de voorleeswedstrijd van vorig jaar!
De leerlingen waren zenuwachtig. Maar ze deden het allemaal supergoed. Hele mooie voorleesstemmen, goede uitspraak en zelfs de mimiek en intonatie ontbraken niet. De leerlingen (en dus misschien de docenten ook wel een beetje) kregen van Jessica een groot compliment, ze zei namelijk dat leerlingen van onze school echt uitstaken boven andere scholen wat betreft voorbereiding. Heel leuk om te horen!

Na 3 kwartier kwam het moment dat wij ons als jury terug moesten trekken om de 3 besten te kiezen. Wat was dat moeilijk. Je gunt het namelijk iedereen en natuurlijk hebben ze ook allemaal gewonnen want anders zaten ze niet in de finale.

Maar hoe maak je nou je top 3? Kies je voor een heel grappig verhaal met veel toneelspel, voor iemand die een heel moeilijk boek heeft gekozen, voor iemand omdat die het kortst in Nederland is, iemand die het beste durft?
Kiezen is moeilijk maar we zijn eruit gekomen. Op nummer 3 een jongen met een mooie voorleesstem en een verhaal dat heel goed bij hem (en het publiek) paste. Ahmed uit klas E.

De nummer 2 werd het meisje dat de spits af moest bijten maar ook direct de toon zette. Ze las prachtig, had een heel mooi verhaal en kon zich heel goed inleven in het verhaal. Jennifer uit klas A.

Over de nummer 1 waren we unaniem. Degene die het publiek tot rust bracht met haar stem. Degene die een boek koos dat zo goed bij haar paste. Degene die normaal nooit opvalt maar nu zorgde dat iedereen naar haar luisterde. Toen haar naam genoemd werd, sprong ze de lucht in van blijdschap! Ruth uit klas D.
Het was genieten om hierbij te mogen zijn! Nogmaals iedereen bedankt voor jullie inzet! En Ruth, ik hoop dat je nog veel gaat voorlezen!

D. Patty

Uitzwaailied

Door de corona-regels konden we niet op de normale manier afscheid van jullie nemen.Daarom maakten we speciaal voor jullie deze video.Geniet ervan!

Lees verder

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder