logo

nieuws van het element

Vanaf maandag 9 nov: Gratis groente en fruit op school!

woensdag 4 november 2020 Taalcentrum

Vanaf volgende week kun je elke dag weer een stukje groente of fruit nemen op school.
Dat is gratis.
Maar waarom doen we dit?

Groente en fruit eten is gezond.

Het advies is om minimaal 250 gram groente en 2 stukken fruit per dag te eten.

Groente levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Dat betekent dat je niet dik wordt van groente, je kunt hier dus zoveel van eten als je wilt.

Groente heeft veel voordelen voor de gezondheid.

Door groente kun je bijvoorbeeld langer en beter sporten, groei je goed, ben je minder moe en je wordt minder snel ziek. Maar groente doet nog meer. Wortels zijn bijvoorbeeld goed voor je ogen en je krijgt er een mooie huid van.

Wennen: 

Heb je een soort groente of fruit nog nooit gegeten, probeer dan eerst een stukje, misschien vind je het wel lekker, probeer het later nog eens, zo wen je aan de smaak en leer je groente eten.

Carline Hopman.

Rappen op de beat

Een Meet & Greet met rapper Jermain Bridgewater (J.A.E.), dat wil iedereen natuurlijk wel, maar voor de leerlingen van klas L was het de realiteit. Zij waren de gelukkige winnaars van de actie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur waaraan meneer Braal stiekem had meegedaan. Bedankt meneer Braal! J.A.E. begint de les met een korte […]

Lees verder

Schoolsluiting door Corona

11 juni 2021 Beste leerlingen en ouders, Donderdag 10 juni kregen we bericht van de GGD dat een leerling van onze school 3 dagen met corona op school is geweest. Deze leerling heeft met veel mensen contact gehad. Om een grote uitbraak te voorkomen, hebben we vrijdagochtend om half 9 besloten om de school te […]

Lees verder