logo

nieuws van het element

Update Corona virus 03-04

vrijdag 3 april 2020 Corona virus, Taalcentrum

Amersfoort, 3 april 2020

Betreft: nieuws omtrent schoolgaan.

Vertaling Engels | ትግሪና vertaling | Vertaling Arabisch

Beste ouder/verzorger en leerling,

De persconferentie van 31 maart geeft veel duidelijkheid. De scholen zijn dicht tot en met 28 april. Na de meivakantie start de school op woensdag 6 mei. Wij gebruiken maandag 4 mei als voorbereidingsdag met de leraren om de leerlingen op 6 mei een goede start te laten maken. Indien de situatie wijzigt, dan ontvangt u ook van ons weer nieuwe informatie. In dit bericht zal ik u informeren over belangrijke zaken die op dit moment spelen. Ik doe dit puntsgewijs.

Dagelijkse onderwijs van 9 tot 13 uur

Alle leerlingen hebben 19 maart hun schoolspullen opgehaald: boeken, schriften, laptop en een rooster. In dit rooster is te zien aan welke vakken de leerling moet werken. Elke leerling moet iedere werkdag van 9 tot 13 uur aan school werken.

De leerling moet om 9 uur contact maken met zijn/haar leraar. Over de manier (via teams of whatsapp of bellen) zijn per klas afspraken gemaakt met de leerlingen. De leraar is deze tijd on-line om te helpen, les te geven en vragen te beantwoorden. Leerlingen moeten dus in deze tijd aan school werken en gemaakt werk laten zien en nakijken.

Werkzaamheden

Heel veel leerlingen zijn serieus met school bezig. Hier zijn we heel blij mee! Ze maken foto’s van het gemaakte werk, lezen voor via de webcam of leveren gemaakt werk in via mail. Het digitale werken is nieuw en het is fijn om te zien hoe de meesten hier iedere dag beter in worden. Het is ook heel mooi om te zien hoe de leraren zich inzetten voor de leerlingen!

Begeleiding ouders

Wij vinden het heel belangrijk dat de leerlingen hun schoolstructuur aanhouden. Daarom hebben we de leerlingen een rooster gegeven en een werkwijzer voor de week. De leraren willen hun leerlingen erg graag helpen en dat kan alleen als iedereen bereikbaar is.

We merken dat leerlingen soms nog in bed liggen om 10 (!) uur of helemaal niet aan school werken.

We begrijpen het dat het soms lastig is om aan school te werken in een huiskamer met andere gezinsleden. Toch gaat school door en de leerlingen zijn niet vrij. Het helpt ons enorm als u, als ouders/verzorgers, ervoor zorgt dat uw zoon/dochter op tijd uit bed is en inlogt om 9 uur.

Afwisseling

Voor iedereen is dit een lastige tijd. We moeten binnenblijven om te voorkomen dat we besmet raken of anderen kunnen besmetten. Toch is het ook belangrijk om in beweging te blijven en iedere dag even naar buiten te gaan. Je mag naar buiten zolang je maar anderhalve meter bij elkaar vandaan blijft.

De leerlingen zijn niet alleen met Nederlands en Rekenen/Wiskunde en Engels bezig. Ze moeten ook blijven bewegen. De hele dag achter de laptop is niet goed.

De sportdocenten hebben filmpjes gemaakt zodat de leerlingen in beweging kunnen blijven. Kijk maar eens naar jongleren handstand

Mevrouw Hulshof van handvaardigheid heeft een tekenopdracht mee gegeven en binnenkort komt er weer een nieuwe opdracht.

Zij heeft ook een boek voorgelezen wat leuk is om te luisteren en mee te lezen.

De vuurtoren

School open om spullen op te halen

De school is open voor personeel. Soms hebben leerlingen andere werkboeken nodig of andere schoolwerk. Deze kunnen op school opgehaald worden tussen 9 en 15 uur. Wilt u dan naar school bellen om door te geven hoe laat u komt. We zorgen dan dat het op tijd klaarligt en er geen andere mensen in de buurt zijn.

Extra begeleiding     

Soms doet een leerling enorm zijn best, maar het lukt dan toch niet. Dat is vervelend en dit willen we voorkomen.

Komende week zullen een aantal leerlingen op school moeten komen voor extra uitleg.

Deze leerlingen worden door de mentor uitgenodigd. Uiteraard houden we ons aan de Corona-voorschriften: geen grote groepen, anderhalve meter afstand van elkaar en handen wassen.

Vrije dagen : 6 april niet, 13 april wel

In onze jaaragenda stond dat 6 april een vrije dag was. De leraren hadden een studiedag. Deze studiedag gaat niet door. Maandag 6 april is dus WEL een schooldag. De leerlingen hebben in de week van 16 maart al 4 dagen vrij gehad, dus we vinden het niet nodig om nog een dag vrij te geven. Maandag 13 april is het Pasen en dit is wel een vrije dag voor iedereen.

Ziek zijn

We hopen dat iedereen in een goede gezondheid is en blijft. Als uw zoon/dochter toch ziek is, wilt u dan de school bellen om dit door te geven. We blijven graag op de hoogte.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact op met de mentor, afdelingsleider of de school. Ik hoop u in ieder geval voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Thalita van Basten

Afdelingsleider Het Taalcentrum

Livestream nieuwbouw

Vanaf maandag 16 november zijn de sloop en nieuwbouw op de Kaliumweg live te volgen! Op  https://hetelement.eu/kaliumweg/timelaps-camera/  is live de sloop en nieuwbouw op de Kaliumweg te volgen. Elke vijf minuten wordt de foto ververst. Zo kan iedereen zien wat er daar de komende jaren gebeurt, tot we allemaal daarheen verhuizen. Ga naar www.hetelement.eu en kies bij locaties […]

Lees verder

Vanaf maandag 9 nov: Gratis groente en fruit op school!

Vanaf volgende week kun je elke dag weer een stukje groente of fruit nemen op school. Dat is gratis. Maar waarom doen we dit? Groente en fruit eten is gezond. Het advies is om minimaal 250 gram groente en 2 stukken fruit per dag te eten. Groente levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Dat betekent […]

Lees verder