logo

nieuws van het element

Opening schoolbibliotheek

zondag 2 december 2018 Het Element, Taalcentrum 1

Op donderdagmiddag 29 november hebben we onze nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend.
Onze leescoördinator hield eerst een korte toespraak. Hij benadrukte dat deze bieb vooral het leesplezier van de leerlingen wil bevorderen. Daarna werd een fragment voorgelezen door Zuzana, de winnares van de voorleeswedstrijd 2018. Aansluitend konden de aanwezige docenten en genodigden onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de nieuwe leesruimte en de geheel vernieuwde boekencollectie.
Op vrijdagmorgen werd een leescarrousel gehouden. Tien docenten wisselden om de vijf minuten van lokaal om in iedere klas een zelfgekozen fragment voor te lezen. Zowel docenten als leerlingen beleefden veel plezier aan deze bijzondere (voor)leesactiviteit.
Na afloop ontvingen alle leerlingen een memoblokje met het logo van Bibliotheek Eemland.
We wensen alle leerlingen en docenten veel (lees)plezier met hun nieuwe bieb!

Kijk voor meer foto’s in ons fotoalbum:

Uitzwaailied

Door de corona-regels konden we niet op de normale manier afscheid van jullie nemen.Daarom maakten we speciaal voor jullie deze video.Geniet ervan!

Lees verder

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder