logo

nieuws van het element

Onderzoek uitstroom

dinsdag 23 maart 2021 Het Element, Taalcentrum

Onderzoek naar uitstroom vroegere leerlingen Taalcentrum

De gemeente Amersfoort en het Taalcentrum onderzoeken waar leerlingen van het Taalcentrum terecht komen als ze daar uitstromen. Er wordt gekeken welke scholen ze daarna bezoeken, of ze een startkwalificatie behalen of dat ze al werk hebben gevonden. Het gaat om de leerlingen die in de schooljaren 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020 bij het Taalcentrum van school zijn gegaan.
De gemeente en het Taalcentrum doen dit om het onderwijs op het Taalcentrum verder te verbeteren. Om zo de leerlingen van het Taalcentrum een grotere kans te geven op succes in de vervolgopleiding en later bij het vinden van werk.
Als de leerlingen over wie het gaat, niet willen dat hun gegevens verwerkt worden voor dit onderzoek, kunnen zij bezwaar maken bij het Taalcentrum of de gemeente Amersfoort. Hoe dit moet is te lezen in de privacyverklaring van de Meerwegen scholengroep (het Taalcentrum valt daar onder) en de privacyverklaring van de gemeente Amersfoort.

Taalcentrum trapt Nacht van de Vluchteling af

Zoals jullie misschien weten gaat klas L zaterdagavond meedoen met de Nacht van de Vluchteling. We zitten nu op 4086 euro en daar zijn we apetrots op. Maar waar we nog trotser op zijn, is dat de organisatie ons team heeft uitgekozen als bijzonder team.

Lees verder