logo

nieuws van het element

Nieuwe afdelingsleider

woensdag 20 november 2019 Taalcentrum

Even voorstellen: Thalita van Basten

Vrijdag 1 november  2019 ben ik begonnen aan mijn inwerkperiode op het Taalcentrum in Amersfoort als nieuwe afdelingsleider.

Vanaf 1 januari zal ik de meeste taken van de huidige afdelingsleider Jan Sukkel overnemen.
Hij heeft ervoor gekozen om de laatste jaren weer voor de klas te gaan staan en andere taken te gaan doen.

Vorige week ben ik alle klassen langs geweest om me voor te stellen. Binnenkort ga ik ook lessen bijwonen zodat ik niet alleen de docenten maar ook de leerlingen beter ga leren kennen.

In mijn vorige werk was ik conrector havo in het voortgezet onderwijs. Dat is heel ander onderwijs. Ik ben nu hard bezig mijn kennis over Nederlands als Tweede Taal te vergroten en alles wat daarbij komt. Ik vind het verrassend hoe snel dit proces van een taal leren gaat!

Ik voel me erg welkom op het Taalcentrum en heb dan ook erg veel zin in deze nieuwe baan.

Inspiratieles

Twee weken geleden heeft een gastdocente een inspiratieles gegeven in klas L over de challenge ‘Creating space for children’ van Vakkanjer Scout. Leerlingen moesten in groepjes een ontwerp maken van een Cruyff-court: een ruimte buiten op straat of op een schoolplein waar kinderen kunnen spelen. De gastdocente koos het groepje met het beste ontwerp en […]

Lees verder

Schaaktoernooi

Woensdag 12 februari was een spannende dag voor 6 leerlingen van het Taalcentrum. Ze deden mee aan het schaaktoernooi voor middelbare scholen in Amersfoort.  Er deden 13 teams mee. In veel teams zaten leerlingen die op een schaakclub zitten en dus elke week oefenen. Onze leerlingen hebben het prima gedaan. Ze hebben 12 wedstrijden gespeeld, […]

Lees verder