logo

nieuws van het element

Nieuwe afdelingsleider

woensdag 20 november 2019 Taalcentrum

Even voorstellen: Thalita van Basten

Vrijdag 1 november  2019 ben ik begonnen aan mijn inwerkperiode op het Taalcentrum in Amersfoort als nieuwe afdelingsleider.

Vanaf 1 januari zal ik de meeste taken van de huidige afdelingsleider Jan Sukkel overnemen.
Hij heeft ervoor gekozen om de laatste jaren weer voor de klas te gaan staan en andere taken te gaan doen.

Vorige week ben ik alle klassen langs geweest om me voor te stellen. Binnenkort ga ik ook lessen bijwonen zodat ik niet alleen de docenten maar ook de leerlingen beter ga leren kennen.

In mijn vorige werk was ik conrector havo in het voortgezet onderwijs. Dat is heel ander onderwijs. Ik ben nu hard bezig mijn kennis over Nederlands als Tweede Taal te vergroten en alles wat daarbij komt. Ik vind het verrassend hoe snel dit proces van een taal leren gaat!

Ik voel me erg welkom op het Taalcentrum en heb dan ook erg veel zin in deze nieuwe baan.

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder

2 juni weer naar school

Dinsdag 2 juni gaat iedereen weer naar school. Alle leerlingen moeten iedere dag naar school. (Op klas I na). Van je mentor heb je gehoord of jij in de ochtend of middag naar school moet komen. Er mogen niet meer dan 8 mensen in een lokaal. Daarom is de klas in tweeën verdeeld. Als je […]

Lees verder