logo

nieuws van het element

Burgerschapsdag “winter”

donderdag 30 januari 2020 Het Element, Taalcentrum

De burgerschapsdag op donderdag 30 januari had als thema “Winter”.
Een greep uit de activiteiten:

Wat eten Nederlanders in de winter?
Stamppot, erwtensoep, speculaas. Hoe ziet dat er uit, wat zit er in en hoe smaakt het?

Kaarsen versieren:
Iedereen mocht op een servet met stift wat leuks tekenen, daarna werd dit met een strijkbout op de kaars geplakt. Vervolgens mochten de leerlingen met kaarsenwax de kaars verder versieren. De kaarsen zijn prachtig geworden!

Cupcakes maken in een winterthema zorgt voor een gezellige burgerschapsles. Je leert nieuwe woorden, leert een plan maken en leert samenwerken en materiaal delen met elkaar. En het resultaat… een gezellig uurtje en een heerlijke, prachtige wintercupcake! ‘The icing on the cake’ zogezegd .

Een groep van 13 leerlingen ging skiën bij Skicentrum Soesterberg. Het duurde even voordat iedereen de juiste skischoenen, ski’s, helmen en handschoenen had, maar daarna kon het beginnen.
Eerst oefenen op een lage helling, recht naar beneden en vooral niet vergeten: REMMEN.
Degenen die goed konden remmen mochten van de hoge helling. Het was spannend, maar ook heel erg leuk!

Verder kon je ook nog: Bloempotjes versieren, een kaarsenstandaard van klei maken, de film Ice Age bekijken, een film over de Elfstedentocht zien, sporten in de gymzaal, een sneeuwster van papier maken, allerlei gezelschapsspelletjes spelen en een vogelhuisje en wintervoer voor vogels maken.

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder

2 juni weer naar school

Dinsdag 2 juni gaat iedereen weer naar school. Alle leerlingen moeten iedere dag naar school. (Op klas I na). Van je mentor heb je gehoord of jij in de ochtend of middag naar school moet komen. Er mogen niet meer dan 8 mensen in een lokaal. Daarom is de klas in tweeën verdeeld. Als je […]

Lees verder