logo

nieuws van het element

Burgerschapsdag “winter”

donderdag 30 januari 2020 Het Element, Taalcentrum

De burgerschapsdag op donderdag 30 januari had als thema “Winter”.
Een greep uit de activiteiten:

Wat eten Nederlanders in de winter?
Stamppot, erwtensoep, speculaas. Hoe ziet dat er uit, wat zit er in en hoe smaakt het?

Kaarsen versieren:
Iedereen mocht op een servet met stift wat leuks tekenen, daarna werd dit met een strijkbout op de kaars geplakt. Vervolgens mochten de leerlingen met kaarsenwax de kaars verder versieren. De kaarsen zijn prachtig geworden!

Cupcakes maken in een winterthema zorgt voor een gezellige burgerschapsles. Je leert nieuwe woorden, leert een plan maken en leert samenwerken en materiaal delen met elkaar. En het resultaat… een gezellig uurtje en een heerlijke, prachtige wintercupcake! ‘The icing on the cake’ zogezegd .

Een groep van 13 leerlingen ging skiën bij Skicentrum Soesterberg. Het duurde even voordat iedereen de juiste skischoenen, ski’s, helmen en handschoenen had, maar daarna kon het beginnen.
Eerst oefenen op een lage helling, recht naar beneden en vooral niet vergeten: REMMEN.
Degenen die goed konden remmen mochten van de hoge helling. Het was spannend, maar ook heel erg leuk!

Verder kon je ook nog: Bloempotjes versieren, een kaarsenstandaard van klei maken, de film Ice Age bekijken, een film over de Elfstedentocht zien, sporten in de gymzaal, een sneeuwster van papier maken, allerlei gezelschapsspelletjes spelen en een vogelhuisje en wintervoer voor vogels maken.

Inspiratieles

Twee weken geleden heeft een gastdocente een inspiratieles gegeven in klas L over de challenge ‘Creating space for children’ van Vakkanjer Scout. Leerlingen moesten in groepjes een ontwerp maken van een Cruyff-court: een ruimte buiten op straat of op een schoolplein waar kinderen kunnen spelen. De gastdocente koos het groepje met het beste ontwerp en […]

Lees verder

Schaaktoernooi

Woensdag 12 februari was een spannende dag voor 6 leerlingen van het Taalcentrum. Ze deden mee aan het schaaktoernooi voor middelbare scholen in Amersfoort.  Er deden 13 teams mee. In veel teams zaten leerlingen die op een schaakclub zitten en dus elke week oefenen. Onze leerlingen hebben het prima gedaan. Ze hebben 12 wedstrijden gespeeld, […]

Lees verder