logo

nieuws van het element

Beroepenfeest On Stage

donderdag 8 maart 2018 Taalcentrum, Taalcentrum 1

Donderdag 8 maart waren vier klassen van Taalcentrum 1 te gast op het beroepenfeest van On Stage. Het beroepenfeest was dit jaar in de Oude Prodentfabriek op loopafstand van onze school. Helaas regende het tijdens de wandeling, maar eenmaal binnen kon het feest beginnen. Daar stonden tuinmannen, technici, tandartsassistentes, ict-ers, architecten, koks, monteurs, stewardessen en nog veel meer mensen met een bijzonder beroep klaar om onze leerlingen hartelijk te ontvangen. De leerlingen werden verwelkomd op een heuse rode loper.

On Stage werd dit jaar voor de 2e keer georganiseerd in Amersfoort en is een project om leerlingen voor te bereiden op hun beroepskeuze. Naast het Taalcentrum 1 en 2 doen ook zes andere Amersfoortse scholen mee met dit project. Op school is al een aantal weken uitgebreid aandacht besteed aan dit onderwerp. Zo was er een training netwerken en maakten alle leerlingen een beroepen top 3 én een eigen visitekaartje.

Op het beroepenfeest gingen onze leerlingen enthousiast in gesprek met verschillende beroepsbeoefenaars, de leerlingen stelden vragen over het beroep en maakten een afspraak voor de Doedag 22 maart. Op de Doedag gaan ze ook daadwerkelijk meekijken, meehelpen en meedoen op de werkplek. Zo maakte Alicja een afspraak om een dagje mee te kijken bij een architect, Minas gaat naar een tandartspraktijk en Owais draait een middagje mee bij de politie.

Aan het eind van de middag werd op het beroepenfeest ook bekend wie het mooiste visitekaartje had gemaakt. En tot haar grote verassing mocht Naiyue de derde prijs in ontvangst nemen!

Marjolein van Dam
Docent NT2

Uitzwaailied

Door de corona-regels konden we niet op de normale manier afscheid van jullie nemen.Daarom maakten we speciaal voor jullie deze video.Geniet ervan!

Lees verder

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder