logo

nieuws van het element

2 juni weer naar school

vrijdag 29 mei 2020 Corona virus, Het Element, Taalcentrum

Dinsdag 2 juni gaat iedereen weer naar school.
Alle leerlingen moeten iedere dag naar school. (Op klas I na).
Van je mentor heb je gehoord of jij in de ochtend of middag naar school moet komen. Er mogen niet meer dan 8 mensen in een lokaal. Daarom is de klas in tweeën verdeeld. Als je minder dan 8 km van school woont, moet je op de fiets komen.
Woon je verder dan 8 km dan mag je met de bus reizen. Er rijden geen speciale bussen! Je neemt dus de bus die je altijd al nam. Je moet natuurlijk wel inchecken en je moet een mondkapje voor doen.

Op school zijn er twee ingangen. De hoofdingang en de noodingang.
Als je klaslokaal boven is, gebruik je de hoofdingang en neem je de smalle trap naar boven. Is je lokaal beneden, dan ga je door de noodingang naar binnen en ga je gelijk naar rechts en zo kom je dus niet door de aula!
De klassen B-C-D-I-J-G-Z gebruiken de hoofdingang, de klassen A-E-F-H-N gebruiken de noodingang. De klassen K-L-M-O hebben hun eigen ingang
op het plein op de Kaliumweg.

Het lokaal gaat om 8.50 uur open en om 11.50 uur. Als je op school bent, ga je naar het lokaal en ga je zitten op de plek die de docent jou aanwijst. In het lokaal is gel om je handen schoon te maken. Natuurlijk kom je op tijd!
Als je in de ochtend les hebt, 9.00-11.00 uur, dan ben je in de middag thuis nog 2 uur aan school bezig. Heb je in de middag les 12.00-14.00, dan ben je in de ochtend 2 uur aan school bezig. Hierin doe je huiswerk voor Nederlands, Engels en wiskunde. Opdrachten bij de vakken Engels en wiskunde/rekenen doe je thuis. Je docent legt uit wat je moet doen en wanneer je iets moet af hebben. Als de les is afgelopen, ga je meteen naar huis. Ook jij moet steeds anderhalve meter afstand houden van je klasgenoten en van je docent.

In je rooster staat iedere dag het vak Nederlands en bij een aantal klassen ook nog een uur rekenen/wiskunde.
Je hebt 1x per week een half uurtje sport. Sport is buiten op het schoolplein. Je hoeft je niet om te kleden voor sport. Je hebt geen pauze op school. Het keukentje is dicht.
Je kluisje mag je niet gebruiken. Als je er nog spullen in hebt liggen, dan kun je die na sport eruit halen. Hierna moet je de kluissleutel inleveren bij meneer Bert. Neem dus dinsdag je kluissleutel mee! Je jas en telefoon mogen mee in de klas.
Je chromebook moet je dinsdag meenemen naar school. Op school krijg je een mooie hoes zodat je hem voortaan iedere dag netjes mee kunt nemen.

We kijken er naar uit jullie dinsdag 2 juni weer te zien.

Uitzwaailied

Door de corona-regels konden we niet op de normale manier afscheid van jullie nemen.Daarom maakten we speciaal voor jullie deze video.Geniet ervan!

Lees verder

Elena wint de NT2 Schrijfprijs in de B1/B2-categorie

Stichting Les organiseerde dit schooljaar de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2-leerders in België en Nederland. Leerlingen konden een gedicht schrijven over het onderwerp: Wat nog komen gaat … Elena heeft een prachtig gedicht geschreven over een eindeloos langdurende treinreis.De jury was erg onder de indruk van haar “sterk beeldende regels die niet gelijk al […]

Lees verder