logo

Het Nationaal Schoolontbijt

Donderdag 10 november neemt leerjaar 1 weer deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit is een landelijk initiatief om kinderen bewust te maken van het belang om goed en gezond te ontbijten. 

Het team van de Gezonde School van Het Element organiseert regelmatig activiteiten om onze leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl. Dit ontbijt is er daar één van.
Donderdagochtend 10 november zal tijdens het eerste uur tijd ingeruimd worden voor dit ontbijt. De docenten die dit uur les geven aan een eerste klas zullen dit ontbijt begeleiden. Iedereen is verder van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

 

Introductieprogramma leerjaar 1

Met een gevarieerd introductieprogramma zijn de eerstejaars leerlingen deze week goed gestart. Hoewel ze het op de basisschool al gewend waren, mochten de leerlingen afgelopen woensdag, ook weer in het VO bij elkaar in de klas zitten. Dat was heerlijk. Niet alleen voor de leerlingen, maar zeker ook voor de mentoren en docenten. Eindelijk weer een klas met ‘levend materiaal’ voor je. Daarvoor doen we het toch. Leerlingen helpen en begeleiden op weg naar volwassenheid.

Woensdag een ochtend met ‘opnieuw’ kennis maken, veel informatie, kleding passen voor de beroepsgerichte lessen, aanmelden voor Magister en WIFI, niet onbelangrijk voor het onderwijs en de jeugd. Op de donderdag workshops met Energizers om elkaars namen te leren, samenwerken met een creatieve opdracht, een echte muziek quiz met leerlingen nu al op de dansvloer en een spel met allerlei luister en doe vragen. Leerlingen waren lekker en gezellig bezig. Onderwijl leerden de mentoren en begeleiders de leerlingen beter kennen.

Op vrijdag, in twee groepen, een sportieve afsluiting van de dag. ‘s Morgensvroeg al 80 leerlingen in het nieuwe blauwe Element sport shirt in de aula voor een centrale welkom en instructie. Van daaruit naar ‘allesbal’ op het pannaveldje, taekwondo in de sportzaal, burnergames in de andere sportzaal of estafette-kopieerspel in de aula. Fanatiek, gedisciplineerd en rekening houdend met elkaar, werd de strijd met elkaar aangegaan. Mooi om dit vanaf de zijkant te zien. Als afsluiting (groep 1) of als start (groep2) mochten de leerlingen een gezonde snack (lees: goed gevulde wrap) + flesje water en fruit ophalen, die door de collega’s van HBR en de kantinemedewerkster met zorg opgediend waren. Na deze dag konden alle leerlingen terugkijken op een geslaagde eerste week en genieten van de vrijheid van het weekend. Maandag starten de lessen. Een nieuwe volgende stap en ontdekking van het onderwijs in het voortgezet onderwijs. Aan de hand van de mentoren en docenten gaat ze dit zeker lukken.