logo

nieuws van het element

VMBO on Stage

donderdag 15 februari 2018 Het Element, Kaliumweg

Amersfoortse ondernemers zijn trots op onze VMBO-leerlingen. Goed contact tussen de school en het bedrijfsleven is belangrijk. Bij Amersfoort On Stage, een beroepsoriëntatieproject waar onze school aan meedoet, wordt dit gedaan door VMBO-leerlingen op het Beroepenfeest op 8 maart. Tijdens het Beroepenfeest gaan ze netwerken met professionals die werkzaam zijn bij bedrijven en instellingen in de regio Amersfoort. Als er een klik is en er ontstaan sterretjes in de ogen van de leerlingen, dan wordt er een match gemaakt. De leerling gaat tijdens de DoeDag op 22 maart dan op bezoek bij het bedrijf of de instelling van zijn of haar keuze. Op deze manier leren de leerlingen netwerken, zich presenteren en krijgen ze vanuit de praktijk een goed beeld van het beroep dat hij/zij later mogelijk wil gaan doen.

Op school worden de leerlingen goed voorbereid. Ze maken een beroepen top 3, volgen een netwerktraining en maken ook persoonlijke visitekaartjes, die ze gaan uitwisselen met de professionals op het Beroepenfeest op 8 maart. Er hebben zich al ruim 100 beroepsbeoefenaren aangemeld. Eén van hen is Harry de Vos van Pramis, bedrijfsadviseur voor het MKB en gespecialiseerd in het visueel maken van bedrijfsinformatie en mindmappen. Hij was zo enthousiast over het project dat hij namens een aantal ondernemers uit Amersfoort, besloot om een aantal VMBO- leerlingen in het zonnetje te zetten. Deze ondernemers zijn Tiny Risselada van Letterpers, Anita Simons van Symsign, Ramon van Rootselaar van Stadslab en Martine van Ruitenbeek van Yust Marketing. Zij hebben vanuit hun eigen specialisme met bewondering gekeken naar alle visitekaartjes die de leerlingen hebben gemaakt. Alle leerlingen hebben enorm hun best gedaan en we zijn trots op hen allemaal. De leerlingen die veel inzet en originaliteit getoond hebben, ontvingen uit handen van Harry de Vos een certificaat.

Op het Beroepenfeest van Amersfoort On Stage wordt per ronde bekend gemaakt welke leerlingen volgens de Amersfoortse ondernemers de mooiste visitekaartjes hebben gemaakt. Zij mogen op 8 maart op het podium hun prijs in ontvangst nemen. Wij wensen al onze leerlingen een goede voorbereiding en veel succes toe!

Zie link vmboamersfoortonstage.nl voor meer informatie.

We zijn gestart en dat gaat goed!

Beste leerling, ouders en verzorgers, Even een korte terugkoppeling omtrent de opstart van de school. Het was fijn om jullie weer op school te zien. Het was voor ons spannend om te kijken of we de goede oplossingen hadden bedacht voor de route en ons onderwijs. We kunnen concluderen dat wij erg tevreden zijn over de […]

Lees verder

2 juni weer naar school

Beste leerling, Op 2 juni mogen de scholen weer open. Wij zijn blij dat we jullie eindelijk weer op school kunnen ontmoeten! Na een lange tijd van afstandsonderwijs is het goed om elkaar weer te zien. Om je de tijd te geven even te wennen aan deze nieuwe situatie start je de eerste les op […]

Lees verder