logo

nieuws van het element

Stage leerjaar 3

dinsdag 26 november 2019 Het Element, Hooglandseweg, Kaliumweg

Onze derdejaars hebben stage gelopen!

‘Je bent in korte tijd erg vooruit gegaan, je neemt steeds meer initiatief ook al vind je het nog spannend soms’.
‘Voor een jeugdige stagiair een prima pro-actieve houding’. 
‘Doet alles netjes.’
‘Sociaal en zeer zelfstandig. Heeft respect voor iedereen’.
‘Aanpakker, werkt zelfstandig en goed.’

Dit is zomaar een greep uit de opmerkingen van de stagebegeleiders van onze leerlingen.

De afgelopen twee weken (van maandag 4 november t/m vrijdag 15 november 2019) hebben alle derdejaars leerlingen stage gelopen. Net voor de zomervakantie kregen de derdejaars de opdracht om een stageplaats te zoeken. Een moeilijke klus, maar iedereen heeft uiteindelijk een stageplaats gevonden. Sommigen echt last-minute! Maar het lukte!

Het kiezen ‘waar wil ik stage lopen’ was de eerste lastige stap. Waar moet je beginnen? Samen met ouders lukte het jullie om een stageplek te vinden.

Ook de mentor of vakdocent had tips of belde even naar een bedrijf om het eerste contact te leggen.

Veel leerlingen zijn steeds weer bij het stagebureau langs gekomen om te praten over de stage en om hulp te vragen bij het zoeken naar geschikte bedrijven. Ondanks afwijzingen hebben veel leerlingen volgehouden, met als resultaat dat iedereen op tijd kon starten met de stage.

En zo vlogen 90 leerlingen van Het Element – Kaliumweg en 110 leerlingen van locatie Hooglandseweg uit om te ervaren hoe het is om in een bedrijf/instelling een kijkje te mogen nemen.

De stages zijn nu bijna afgerond. Bijna, want…. sommige leerlingen hebben stagedagen gemist door bijvoorbeeld ziekte. De komende tijd worden deze gemiste dagen nog ingehaald. Ook moet er nog een verslag gemaakt worden van de stage.

De mentoren en lesgevende docenten hebben de stagiaires bezocht tijdens de stage en samen met de praktijkbegeleider een beoordelingsformulier ingevuld. We zijn trots op onze leerlingen! Veel mooie, positieve verhalen over onze derdejaars.

En wat vonden zij er zelf van?

‘Het werk is leuk, ik heb geleerd om tickets te boeken.’

‘Het ging wel goed, ik vind de snijtechnieken moeilijk om te leren.’

‘Alle namen onthouden vond ik lastig!’

‘Ik vond het contact met klanten goed gaan. Ik hoop dat ik een volgende stage meer mag doen.’

‘Ik heb geleerd hoe ik met jonge kinderen om moet gaan.’

 Vanaf maandag 18 november jl. zitten de leerlingen weer ‘gewoon’ in de schoolbanken. Ook al was deze stageperiode maar kort en ook al was dit misschien nog niet de richting waarin de leerling verder zou willen gaan. Al onze derdejaars zijn weer een ervaring rijker!

We zijn gestart en dat gaat goed!

Beste leerling, ouders en verzorgers, Even een korte terugkoppeling omtrent de opstart van de school. Het was fijn om jullie weer op school te zien. Het was voor ons spannend om te kijken of we de goede oplossingen hadden bedacht voor de route en ons onderwijs. We kunnen concluderen dat wij erg tevreden zijn over de […]

Lees verder

2 juni weer naar school

Beste leerling, Op 2 juni mogen de scholen weer open. Wij zijn blij dat we jullie eindelijk weer op school kunnen ontmoeten! Na een lange tijd van afstandsonderwijs is het goed om elkaar weer te zien. Om je de tijd te geven even te wennen aan deze nieuwe situatie start je de eerste les op […]

Lees verder